Hlavní obsah

VIDEO: Lyžaři vystřídali poker v Las Vegas za poušť. Písek skončil i za trenkami

Dolary, poker, lyže a písek. To vše namixujte do jednoho zážitku a vyjde vám lesk kasin v Las Vegas, světový šampionát v pokeru, a také dva slavní lyžaři, kteří si odskočili do pouště zalyžovat. Šílené? Možná. Ale co je víc? Být ve hře, kde se točí milióny dolarů nebo za pár hodin vyndavat zrnka písku z tělních záhybů. Své o tom vědí norští pokušitelé dun Petter Northug a Odd-Björn Hjelmeset. Takto si oni užívají.

Foto: Sport.cz

Peter Northug (vzadu) končí v kotrmelcích při pouštním duelu s Oddem-Björnem Hjelmesetem.

Článek

Do Las Vegas se na mistrovství světa v pokeru sjelo šest tisíc hráčů, každý musel na začátek složit deset tisíc dolarů, což je v přepočtu na koruny 173 tisíc. Při celkovém součtu se trochu podlomíte v kolenou. Na účet přistála miliarda korun. Vítěz si poté část pochopitelně odkrojí.

„Cítím lehké brnění v žaludku, je to vzrušující,“ přiznal Northug, který v minulém roce získal přes sto tisíc dolarů. On byl spokojen, o něco méně norský ministr obchodu a průmyslu Trond Giske, který takový hazard a rozhazování neuznává. „Doufám, že nějaké peníze opět získám, nebylo by to špatné,“ odvětil Northug.

Když není na programu mnohahodinové sezení u zelených stolů, Norové vyráží za sportem. A ne ledajakým. Po dvanácti hodinách je třeba kostru protáhnout. Na řadu přichází relax a další adrenalin.

Po dvou hodinách na kolečkových lyžích, kde se oba Norové proháněli na asfaltu, přišla další fáze. Pětadvacetiletý Northug vs. devětatřicetiletý Hjelmeset a jejich souboj v dunách. Výběh a poté krkolomný běh dolů.

Norský běžec na lyžích Petter Northug se raduje ze zlaté olympijské medaile ze sprintu dvojic.foto: ČTK/Roman Vondrouš

„Mám rád pláže, takže si myslím, že budu lepší,“ odhadoval své šance Northug. Jeho odhad se ukázal mylným. Kolegu veterána nakonec po několika kolech neporazil. Patrně neproběhlo správné mazání. Sám navíc poznal, jak nepříjemné může být koupání v písku, když chybí spodní prádlo.

„Měl jsem písek v puse, v očích, všude. Dnes jsem měl na sobě jen kraťasy bez boxerů, takže všechna místa jsem zaplnil pískem,“ usmál se poražený. A vítěz v netradiční disciplíně? Převalil se přes cílovou pásku a pravil. „Jak jednoduché,“ usmál se Hjelmeset. Jenže možná není konec pouštním radovánkám.

„Některé noci jsou v Las Vegas těžké, jdu spát, abych získal sílu do dalšího souboje. Neodejdu s porážkou,“ dodal bojovník a pokerový hráč Northug.

Reklama

Související témata: