Hlavní obsah

Sdruženář Churavý je po operaci levého kolena

LIBEREC

Sdruženář Pavel Churavý má za sebou operaci levého kolena. Pátý muž z olympijských her ve Vancouveru podstoupil v pondělí v pražské motolské nemocnici artroskopii poškozeného menisku a brzy by se měl vrátit k tréninku. Vynechá ale letní Grand Prix, která se 31. srpna uskuteční také v Liberci.

Foto: Thomas Kienzle, ČTK/AP

Sdruženář Pavel Churavý

Článek

"V noze mi loupalo, bolelo a občas se to zadrhávalo. Chvilku mi trvalo, než jsem nohu dopnul, což bylo nebezpečné na můstku. Jsem rád, že mi doktoři ten nepořádek vyčistili a doufám, že to je za mnou a bude to už dobré," řekl ČTK Churavý.

Čtyřiatřicetiletý sdruženář už je po zákroku doma, tři dny by měl chodit o berlích a přepokládá, že brzy začne s lehkým tréninkem. "Doktoři říkali, že po deseti dnech bych měl zase začít fungovat, tak věřím, že nebudou žádné komplikace," řekl.

Kvůli operaci Churavý, který loni na hrách ve Vancouveru skončil pátý v závodu na velkém můstku a o rok dřív byl osmý na mistrovství světa v Liberci, nestihne letní Grand Prix. Ta začne koncem srpna v německém Oberwiesenthalu, pak se přesune na můstek na Ještěd a tratě do Vesce a skončí první víkend v září v Oberstdorfu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články