Hlavní obsah

Běžec Kožíšek si zpestřil přípravu i v SP na kolečkových lyžích

Pomalu do finiše jde příprava běžců na lyžích na nadcházející sezonu. Český reprezentant Dušan Kožíšek, loni třetí ve sprintu Světového poháru v Liberci, si léto zpestřil i účastí mezi elitou na kolečkových lyžích.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dušan Kožíšek

Článek

V německém Markleebergu dokončil tříetapový závod jen těsně čtvrtý, když mu stupně vítězů unikly až po boji s Francouzem Guillaumem Berhaultem.

"Mrzelo mě to. Do kopců jsem měl navrch, ale byly tu krátké. Po rovinách a ve sjezdech jsem specialisty, kteří to mydlili bez holí a ve skluzu mnohem víc na hraně, nestíhal," řekl osmadvacetiletý Kožíšek pro svazový web czech-ski.com.

Závod SP na kolečkových lyžích vyhrál domácí Erik Hänel před Rusem Alexandrem Denisovem. Mezi ženami skončila sedmá česká lyžařka Karolína Bícová.

Lyžařské léto si Kožíšek zpestřil už podruhé. V srpnu závodil spolu s Martinem Koukalem a Alešem Razýmem na mistrovství světa v Norsku, kde obsadili ve štafetě šesté místo ze sedmi týmů. "Pořadatelé se snaží na závody na kolečkových lyžích lákat víc a víc klasický lyžařů. Závody mají slušnou atmosféru," řekl Kožíšek.

Nabral už dvě kila

Kožíšek si pochvaluje sprinterskou přípravu v národním týmu pod vedením Václava Korunky. "Získáváme sílu a já nabral už dvě kila hmoty. Můžu jít až na dvaaosmdesát," řekl dvojnásobný bronzový medailista z MS v týmovém sprintu.

O víkendu Kožíška čeká trojkombinace na letním mistrovství českých lyžařů v Liberci. Sprint a vytrvalostní závod na kolečkových lyžích tam doplní závěrečný výběh do vrchu na Ještěd. "Tady už tolik šancí pro nás sprintery nevidím. Ta stíhačka bude hodně dlouhá, ale závody budou určitě zajímavé," odhadl Kožíšek.

Příští neděli již reprezentační družstvo běžců zamíří poprvé za sněhem na ledovec Dachstein do rakouských Alp.

Reklama