Hlavní obsah

Obří slalom v Söldenu vede po 1. kole Brignoneová

SÖLDEN

Do Světového poháru ve sjezdovém lyžování vstoupila zatím nejlépe Italka Federica Brignoneová. Vicemistryně světa z Ga-Pa vede po prvním kole obřího slalomu v rakouském Söldenu, jenž tradičně zahajuje sezónu, o téměř půl sekundy.

Článek

Jednadvacetiletá Brignoneová, jež čeká na první triumf v kariéře SP, má náskok 44 setin sekundy před druhou Elisabeth Görglovou z Rakouska. Třetí je v prosluněném Söldenu s odstupem 56 setin obhájkyně loňského vítězství Viktoria Rebensburgová z Německa, čtvrté místo patří americké hvězdě Lindsey Vonnové.

Už větší ztrátu nabrala úřadující vítězka Světového poháru Maria Höflová-Rieschová z Německa, jež se spolu s domácí Kathrin Zettelovou dělí o dvanácté místo. Za Brignoneovou zaostaly o 1,97 sekundy.

Do druhého kola, které začne ve 12:45, nepostoupila ani jedna z českých reprezentantek. Osmnáctiletá Kateřina Pauláthová, jež bodovala letos v březnu v obřím slalomu SP ve Špindlerově Mlýně, první kolo nedokončila. O rok starší Martina Dubovská skončila s obrovskou ztrátou 14,70 poslední na 51. místě.

Reklama

Související témata: