Hlavní obsah

VIDEO: My jsme Czech ski tým

TN

Všichni lyžaři a snowboardisti jako jedna svorná rodina. Tak se představili - po letech – společně před vstupem do sezóny. Osmnáct hvězd zářilo pod logem Svazu lyžařů v pražském kongresovém hotelu Clarion.

Foto: Svaz lyžařů ČR

Czech ski team. Čeští lyžaři a snowboardisté představili novou kolekci svého fanshopu.

Článek

„Opravdu příjemné setkání. Vidíte, že to jde,“ neslo se mezi účastníky, návštěvníky i hosty. Povídalo se, vzpomínalo na nedávné úspěchy, vtipkovalo, ukazovaly nové závodní kombinézy, křtil Guide s vizitkami všech reprezentantů.

Pak si ještě zejména pánové užívali při nápadité módní přehlídce nové – opět společné – kolekce fanshopu Czech Ski. A také karty členů svazu, nabízející nejrůznější obchodní výhody.

Eva Samková k tomu pak vystřihla sólíčko na saxofon, olympijský vítěz Aleš Valenta prováděl podvečerem jako vtipný moderátor, travní lyžaři Jan Němec a Zuzana Gardavská přivezli ukázat tři letošní křišťálové globy jako inspiraci pro „sněžníky“.

Třikrát zavítá v zimě světový pohár do Česka, poprvé už první prosincový supervíkend do Harrachova se skokany. Pak běžci do Nového Města na Moravě a sdruženáři do Liberce.

A jak se chystají sportovci? „Přál bych všem, aby neměli teploty a mohli trénovat a závodit. A pak vyhrávat,“ říkal „alpáč“ Ondřej Bank, vládnoucí Král bílé stopy, který překonává následky boje s neznámým virem.

Jako čerstvý ženáč vstupuje do zimy běžec Martin Jakš. „Bude hodně nového, taky čekáme miminko,“ prozradil.

Jakub Janda oznámil, že si ve třiatřiceti jako jeden z nejstarších skokanů sice netroufá vytrvat tak dlouho jako čtyřicátník Kasai, ale nejmíň do olympiády v Soči 2014 určitě vydrží. A rád by se vydal už nyní i na mistrovství světa v letech do Vikersundu.

Eva Samková potvrdila, že i nadále bude na prkně jezdit s (namalovaným) knírem, ale coby všestranná showmanka zatím filmovou nabídku nedostala – ani na tvrdší ženskou verzi Snowboarďáků.

Z top sestavy českého lyžování chyběla jen trojice Šárka Záhrobská, Nikola Sudová  a Lukáš Bauer – ten musel před odjezdem na sever na nepříjemný zubařský zákrok.

Reklama