Hlavní obsah

Bank ani v druhém obřím slalomu v USA nepostoupil do 2. kola

Lyžař Ondřej Bank nepostoupil ani v druhém obřím slalomu Světového poháru v Beaver Creeku do druhého kola. Český univerzál dnes první jízdu nedokončil poté, co mu po dvou třetinách trati vypnulo vázání.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Lyžař Ondřej Bank

Článek

V nedělním obřím slalomu obsadil Bank 46. pozici a spolu s trenérem a bratrem Tomášem zvažovali, zda bude v sezoně pokračovat. Bank totiž do seriálu naskočil se zpožděním způsobeném neznámým virem až nyní a ještě zdaleka nemá natrénováno tolik, kolik by potřeboval. Navíc mu kvůli pravidlům federace FIS hrozí, že přijde o body důležité pro výhodnou startovní pozici.

"Nevíme, co se stalo, musíme to vyhodnotit. Ale je to i dobrá zpráva, protože Ondra nejspíš zase nějaké to kilo přibral a co stačilo minule, teď už zřejmě nestačí," povídal napůl v žertu kouč a bratr Tomáš Bank a upozornil tak na lyžařovy zdravotní trable, kvůli kterým zhubl patnáct kilo a zatím nabral zpět dvě třetiny.

Přesto to oběma bylo líto. "Je to velká škoda, protože nejel vůbec špatně, bylo to o hodně lepší než v prvním obřáku," řekl ČTK kouč. "Na mezičasech neztrácel moc, pár desetin," litoval trenér. Na prvním měřeném času byl Bank osmadvacátý, v druhé části trati zajel čtrnáctý čas a posunul se na 18. místo na druhém mezičasu. "Bylo vidět, že mu to jede, postupně zrychloval," komentoval to Tomáš Bank.

Do druhého kola závodu, jenž je náhradou za zrušený obří slalom ve Val d'Isére, nepostoupil ani druhý český reprezentant Kryštof Krýzl. Také on vypadl.

První kolo vyhrál Francouz Alexis Pinturault a vede o 11 setin před vítězem nedělního závodu Marcelem Hirscherem z Rakouska. Finálové kolo začne ve 20:30.

Reklama

Související témata: