Hlavní obsah

Půjde mi to ještě líp, věří po pádu Koudelka. Zatím ale nesmí z postele

Václav ProcházkaSport.cz

Netuší, kdy zase bude skákat. Ale v sobotu, nejpozději v neděli by Roman Koudelka chtěl být pod harrachovským můstkem a alespoň fandit kolegům z reprezentace při Světovém poháru. „Je to smůla, ale všechno zlý je pro něco dobrý. Tělo si odpočine a půjde mi to ještě líp,“ říkal nejlepší český skokan optimisticky v pátek po poledni na posteli, z níž ho lékaři z liberecké nemocnice po čtvrtečním drsném pádu ještě moc nechtěli pouštět.

Foto: ČTK

Český skokan na lyžích Roman Koudelka na pokoji liberecké nemocnice po čtvrtečním čtvrtečním pádu v tréninku na závod Světového poháru v Harrachově.

Článek

Nic zlomeného, žádné krvácení, v tomto směru jsou zprávy o vašem zdravotním stavu optimistické. Ale po tom všem vás asi něco musí bolet, ne? Právě že ani nic moc, čekal jsem to horší. Doufám, že to bude dobře pokračovat.

Ale zatím se ani nemůžete moc pohybovat...

Mám zakázáno chodit, můžu jen ležet na zádech, než budou všechna vyšetření hotová.

Mluvilo se o příčinách děsivého pádu - prasklém kolíčku a pak snad i vaší chybě, že jste si nepřitáhl šroub u vázání. Co se tedy stalo?

Netuším, před skokem jsem měnil kolíček, ale to jsem dělal tisíckrát. Nechci dělat nějaké závěry, doufám, že se to nebude opakovat.

Kdy myslíte, že se vrátíte?

Opravdu nevím.

Co Harrachov, šlo by to ještě stihnout nedělní závod, nebo je to šílená myšlenka?

Šílená asi trošku je. Ale nikdy neříkám nikdy, je to otevřené.

Celý rozhovor najdete v sobotním Právu.

Reklama

Související témata: