Hlavní obsah

Šarka Pančochová skončila jedenáctá na prestižním závodě Grand Prix

SLČR

Šarka Pančochová skončila jedenáctá na prestižním závodě Grand Prix v americkém resortu Copper Mountain. Patnáctého ročníku se zúčastnila kompletní světová špička včetně olympijských medailistů a mistrů světa, aby si poměřili síly na skvěle připravené 7 metrů vysoké U-rampě.

Šarka Pančochová

Článek

Copper Mtn. Colorado USA–11.12.2011

V kategorii žen starovalo 49 závodnic.  Šárka byla po první kvalifikační jízdě sedmá, ale druhou jízdu nezajela čistě, celkově pak obsadila pěkné 11.místo. Z vítězství se pak radovala olympijská vitězka - američanka Kelly Clark. "Z výkonem Šárky jsem spokojený. Konkurence tu byla ohromná a Šárka zvládnula závod dobře. První jízdu podala vyrovnaný výkon a ve druhé jela na plný plyn. I když ji neodjela čístě, tak předvedla velmi vysoké skoky" hodnotí výkon reprezentační trenér Martin Černík. V mužích startovalo přes 90 závodníků a první 3 místa patřili domacím, z nichž nejlepší jízdu předvedl Luke Mitrani.

Letošní Grand Prix organizovaný USSA (americkou snowboardovou asociací) byl historicky první podnik, který se jel pod hlavičkou FIS a TTR (Ticket to Ride) zároveň.  "Politika federací nás nezajímá, chceme pro jezdce ty nejkvalitnější podmínky. Možnost získat body do obou světových žebříčků je pro ně výhoda" hodnotí situaci technický delegát Tim O'Brien.

Šárka Pančochová bude v příštích dnech pokračovat v trénikovém programu, aby se připravila na další světový závod Dew Tour, který se pojede příští víkend v nedalekém resortu Breckenridge. " Čeká nás perný týden, protože o víkendu Šárka pojede obě olympijské disciplíny - Slopestyle i Halfpipe." popisuje nejbližší plány asistent trenéra Jožin Toufar.další podrobnosti

Reklama