Hlavní obsah

Koudelka po pádu v Harrachově poprvé skákal a je v pořádku

RAMSAU

Český skokan na lyžích Roman Koudelka je zpět na můstcích. Týden po vážném pádu při tréninku na závody Světového poháru v Harrachově dnes v rakouském Ramsau poprvé trénoval na malém můstku a je v pořádku, byť ho občas ještě bolí hlava. O víkendu tak s velkou pravděpodobností nastoupí do dalších závodů seriálu SP ve švýcarském Engelbergu, kde jsou na programu dvě soutěže na velkém můstku.

Foto: Martin Malý

Roman Koudelka už je po pádu v pořádku.

Článek

Koudelkovi v Harrachově těsně před dopadem povolilo vázání a nejlepší český skokan upadl ve stokilometrové rychlosti na hlavu. Byl hned odvezen do liberecké nemocnice, kde vyšetření neodhalila žádné vážnější zranění.

Koudelka strávil den v nemocnici a chvíli dokonce uvažoval o návratu na můstky v nedělním závodu, ale nakonec se kvůli nedostatečné koncentraci, stabilizaci a koordinaci rozhodl odpočívat.

Roman Koudelka padá ve druhém kole tréninkuv Harrachově.foto: ČTK

Před závody v Engelbergu proto chtěl kouč David Jiroutek absolvovat s Koudelkou ještě tréninkové skoky na malém můstku. "Skákali jsme, dopadlo to dobře. Roman (Koudelka) vyzkoušel kolíčky, všechno fungovalo, všechno dobré," prohlásil v telefonickém rozhovoru pro ČTK z Ramsau Jiroutek. Výrobce vázání totiž Koudelkovi přidělal na upevnění ještě speciální pojistku, aby se situace z Harrachova neopakovala.

Koudelka se cítil dobře, jen ho podle kouče občas bolí hlava, zejména ráno a večer. "Odskákali jsme asi pět skoků, svalově i koordinačně je Koudy v pořádku," řekl trenér. Dnes odpoledne český skokan před přesunem do Engelbergu strávil ještě hodinu v posilovně.

Reklama