Hlavní obsah

Snowboardistka Pančochová dojela třetí v závodu série Dew Tour

Snowboardistka Šárka Pančochová obsadila třetí místo ve slopestylu v rámci americké série Dew Tour. Závod vyhrála mistryně světa v této nové olympijské disciplíně Finka Enni Rukajärviová.

Foto: Miro Kuzmanovic, Reuters

Česká snowboardistka Šárka Pančochová.

Článek

"Slopestyle mám najetý a trať mi seděla. Mám ráda velké skoky a celou dobu se mi dařilo. Jsem ráda, že jsem se v tak náročné konkurenci dostala na stupně vítězů," uvedla v Pančochová, vicemistryně světa ve slopestylu, která měla před finále v tréninku pád na zábradlí. "Narazila jsem si rameno, ale odjela jsem to."

Pančochová na trati, která je složená z různých skoků a přejezdů přes překážky, předvedla skoky Frontside 360, Backside 720, Switch Backside 180 a Frontside Rodeo 540. "První jízda se mi až na drobné chyby povedla čistě. Druhá vypadala ještě líp, ale na posledním skoku jsem byla pomalá v rotaci a dopad nebyl čistý," řekla.

V Breckenridge startovala Pančochová i v U-rampě, ale nepostoupila do finále. "Rampa byla super, ale semifinále mi nevyšlo," řekla unavená Pančochová, kterou po vánočních svátcích čekají závody série TTR ve švýcarském Davosu.

Soutěž v U-rampě v Breckenridge vyhrála olympijská vítězka ze Salt Lake City 2002 domácí Kelly Clarková. Mezi muži potvrdil svoji suverenitu dvojnásobný olympijský šampión a ikona snowboardingu Shaun White z USA. Série Dew Tour je vypsaná pro snowboardisty a lyžaře a má celkovou dotaci 1,5 miliónu dolarů (asi 29 miliónů korun).

Reklama