Hlavní obsah

Boulařka Sudová skončila v paralelní jízdě v Méribelu pátá

Boulařka Nikola Sudová skončila pátá v paralelní jízdě Světového poháru v Méribelu a v průběžném pořadí je na třetím místě. Večerní závod vyhrála stejně jako premiéru sezony Hannah Kearneyová z USA.

Foto: ČTK/AP

Boulařka Nikola Sudová

Článek

Sudová ve vyřazovacích jízdách porazila v prvním kole Američanku Heidi Kloserovou, která po jednom ze skoků v hustém sněžení vyjela z trati. Ve čtvrtfinále Češka prohrála s Ruskou Jekatěrinou Stoljarovovou a celkově pátá skončila díky tomu, že v dopolední kvalifikaci dojela v konkurenci 26 boulařek čtvrtá.

"Duály nikdy nebyly moje nejsilnější stránka, ale dopadlo to docela dobře. V kvalifikaci to jde líp, přece jen i v nižší rychlosti se dostane víc bodů za skoky," uvedla Sudová v tiskové zprávě Vittore Teamu. Trochu si postěžovala na podmínky ztížené sněhovou kalamitou. "Měli jsme před závodem jen hodinu a půl na trénink, což je na poznání dvou tratí málo. Skoky byly hodně tvrdé, přes nový sníh se špatně viděly nerovnosti," doplnila.

Dohromady s třetím místem z úvodního závodu v Ruce má Sudová na kontě 105 bodů a o jeden zaostává v pořadí SP za Američankou Elizou Outtrimovou.

Mezi muži vládne sezoně suverénně Kanaďan Mikael Kingsbury, který stejně jako Kearneyová vyhrál oba dosavadní závody. Ve finále v Méribelu porazil díky dravější jízdě a jistějším skokům domácího favorita Anthonyho Bennaa.

Světový pohár lyžařů v boulích se po svátcích přesune na americký kontinent a bude pokračovat v půlce ledna v kanadském středisku Mont Gabriel.

Závod SP v akrobatickém lyžování (paralelní jízda v boulích) v Méribelu (Francie):
Muži: 1. Kingsbury (Kan.), 2. Benna (Fr.), 3. Kashima (USA), ...44. Novák (ČR) - vyřazen v kvalifikaci.
Průběžné pořadí SP (po 2 z 13 závodů): 1. Kingsbury 200 b., 2. Kashima a Benna oba 140.
Ženy: 1. Kearneyová (USA), 2. Dufourová-Lapointeová (Kan.), 3. McPhieová (USA), ...5. N. Sudová (ČR) - vyřazena ve čtvrtfinále.
Průběžné pořadí SP (po 2 z 13 závodů): 1. Kearneyová 200, 2. Outtrimová (USA) 106, 3. N. Sudová 105, ...32. Hnyková (ČR) 1.

Reklama