Hlavní obsah

Tratě v Novém Městě před SP v biatlonu pokryl mokrý sníh

Až deset centimetrů nového mokrého sněhu pokrylo dnes lyžařské tratě v Novém Městě na Moravě, kde se od příští středy do neděle uskuteční závody Světového poháru biatlonistů. Silný nárazový vítr při teplotách okolo nuly sice při úpravě tratí komplikoval práci dobrovolníkům, žádné škody ale nezpůsobil.

Foto: Alexander Demianchuk , Reuters

Ilustrační foto.

Článek

"Přípravy probíhají podle harmonogramu. Z mého pohledu jsou určitě méně hektické než při některých ročnících Tour de Ski," uvedl předseda organizačního výboru Jiří Hamza. Od pátku bude na programu výstavba plotů, které rozdělí jednotlivé sektory na lyžařském stadionu. Na horních částech tribuny ještě zbývá postavit kabiny pro televizní a rozhlasové komentátory.

"Ještě budeme stavět také stan pro VIP návštěvníky, neboť prostory v tribuně budou vyhrazeny pouze novinářům a na schůze týmů při losování před závody. V neděli bude všechno připraveno tak, aby závody mohly okamžitě začít," řekl Hamza.

První výpravy dorazí z německého Oberhofu, kde se nyní bojuje o body do Světového poháru, do Nového Města na Moravě v pondělí dopoledne. "Ze světové špičky by neměl nikdo chybět. Nejlepší světoví biatlonisté chtějí využít možnost seznámit se s prostředím a tratěmi, na kterých se příští rok uskuteční mistrovství světa," poznamenal Hamza.

Reklama

Související témata: