Hlavní obsah

Samková nebude závodit ani v Montafonu

Olympijská vítězka Eva Samková a její soupeřky přišly o další závod Světového poháru ve snowboardcrossu. Rakouští pořadatelé zrušili akci v Montafonu, kde měl okleštěný seriál 16. ledna odstartovat. V tradičním středisku se nepojede ani skikros Světového poháru, plánovaný o den dříve.

Foto: Sport.cz

Eva Samková, ilustrační foto.

Článek

V elitním seriálu ve snowboardcrossu zbyly z původních sedmi zastávek jen dvě. První plánovaný závod se má jet 23. ledna v italské Chiese a druhý je na programu 20. března ve švýcarském Veysonnaz. Mezi zrušenými podniky je i závod na Dolní Moravě, kde měl mít Světový pohár premiéru.

Pořadatelé v Montafonu dnes oznámili, že nejsou schopni během lyžařské sezony uspořádat elitní závody ve snowboardcrossu a skikrosu za dodržení pravidel proti šíření koronaviru.

"Absence bezpečnostních plánů v období koronaviru, celková odpovědnost za turistický ruch v regionu a rostoucí mediální tlak během třetího tvrdého lockdownu nakonec rozhodly," uvedl šéf organizačního výboru Peter Marko v prohlášení citovaném agenturou APA.

Reklama

Související témata: