Hlavní obsah

SLČR zatím nesmí prodat podíly ve střediscích, nechá si poradit

Vedení Svazu lyžařů České republiky (SLČR) se zatím nesmí zbavit svých podílů v krkonošských lyžařských areálech ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou a Harrachově, ale může o případném prodeji diskutovat. Dnešní mimořádná konference dala vedení SLČR mandát k tomu, aby podepsala smlouvu s firmou Patria Corporate Finance, která provede analýzu a doporučí svazu nejvýhodnější další postup. O jeho schválení ale rozhodne až další konference, pravděpodobně v květnu.

Článek

"Nerozhodlo se o případném prodeji, ale já s předsedou dozorčí rady (Romanem Kumpoštem) naspecifikujeme podmínky smlouvy s Patrií, která nám poradí další postup," řekl ČTK po dnešním zasedání v Praze předseda SLČR Lukáš Sobotka. Součástí dohody s poradní firmou ale bude i zvážení prodeje. "Přistoupili jsme ke všem variantám, výsledek analýzy půjde na další konferenci," uvedl Sobotka.

SLČR chce případným prodejem areálů, v nichž má svaz přibližně třetinový podíl, vyřešit svoji tíživou finanční situaci, kterou způsobily především chybějící peníze od společnosti Sazka. Majetek lyžařského svazu má podle odhadů hodnotu zhruba půl miliardy korun.

Za necelé dva týdny se uskuteční Valná hromada Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV), která rozhodne o novém vedení. A s tím začnou zástupci SLČR jednat o případném prodeji, který by byl ve společném balíku výrazně majoritní. ČSTV má ve všech střediscích majoritu, SLČR má ale na areály jako akcionář předkupní právo.

"V případě, že Patria dospěje k závěru o výhodnosti prodeje minorit, a může k tomu přibýt i majorita ČSTV, mohou nám navrhnout i investora," spekuloval Sobotka. "Rádi bychom ale komunikovali s novým vedení ČSTV a spolupodíleli se na nějaké budoucí strategii," řekl Sobotka.

O horská střediska má zájem skupina PPF Petra Kellnera, která za všechna podíly nabízí půl miliardy a podporu mladých lyžařů. Společnost J&T chce získat areály prostřednictvím firmy Tatry Mountain Resorts a nabízí SLČR 195 milionů a také ona by podpořila mladé talenty. V Peci pod Sněžkou usiluje o koupi tamního skiareálu i nově vzniklé Sdružení za rozvoj lyžování, které sjednocuje vlastníky pozemků a vleků v areálu.

Reklama

Související témata: