Hlavní obsah

Merighettiová má po 9 letech medaili v SP,vyhrála sjezd v Cortině

Sjezd Světového poháru v italské Cortině d'Ampezzo vyhrála domácí lyžařka Daniela Merighettiová a připsala si první triumf v seriálu v kariéře. Dosavadním maximem a jediným medailovým umístěním třicetileté závodnice byla druhá příčka z obřího slalomu ve švédském Aare z roku 2003.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Italská lyžařka Daniela Merighettiová.

Článek

"Je to neuvěřitelné, poprvé jsem ve sjezdu na stupních vítězů a hned na domácí sjezdovce v Cortině," uvedla Merighettiová, která dosud v královské disciplíně obsadila nejlépe dvě čtvrtá místa. V cestě za premiérovým triumfem ji nezastavil ani zlomený palec na ruce. "V pondělí mě čeká operace, ale rukama přece nejezdím...," dodala.

Merighettiová získala skalp nejlepší sjezdařky současnosti Američanky Lindsey Vonnové, vedoucí žena průběžného pořadí SP skončila druhá o 21 setin. Třetí byla obhájkyně celkového prvenství Maria Höflová-Rieschová, která za vítězkou zaostala o čtyři desetiny.

Merighettiová se na stupně vítězů v SP probojovala teprve podruhé v kariéře. V probíhající sezoně bylo jejím dosavadním maximem 12. místo z nedávného super-G v Bad Kleinkirchheimu.

Reklama

Související témata: