Hlavní obsah

Kalhotky Mazeové jsou v pořádku, podivná aféra je u konce

WENGEN

Aféra se spodním prádlem slovinské sjezdařky Tiny Mazeové, která se v týdnu rozpoutala po udání soupeřek, je u konce. Kalhotky lyžařské krásky údajně nepropouštěly předepsané množství vzduchu. Mezinárodní lyžařská federace FIS po důkladném prozkoumání rozhodla, že v ničem neodporují předpisům.

Foto: Leonhard Fögr, Reuters

Slovinská lyžařka Tina Mazeová

Článek

FIS v suchém prohlášení uveřejnila výsledky analýzy. "Toto dlouhé jednodílné spodní prádlo má určitý druh gumové membrány. Neodporuje však pravidlům. Doporučili jsme přesto sportovcům a týmům, aby ho v závodech nenosili." Důvod? Může prý být pro sjezdaře nebezpečné, protože brání tělu v dýchání.

Úřadující mistryně světa v obřím slalomu celou aférku komentovala s nadhledem. "Asi jsou mé kalhotky pro Švýcary příliš sexy," narážela Mazová na fakt, že právě švýcarská výprava ji naprášila lyžařské federaci po superobřím slalomu Světového poháru v rakouském Bad Kleinkirchheimu. Ničeho ale nedosáhla. Populární Slovinka v tomto závodu skončila druhá a stříbrná příčka jí zůstane.

Vedle Mazeové a dalších Slovinek nosí stejné spodní prádlo i Italky. Pro sobotní sjezd v Cortině d´Ampezzo si Mazeová sporné kalhotky neoblékla, skončila čtvrtá šest setin sekundy pod stupni vítězů.

Reklama

Související témata: