Hlavní obsah

Lyžařský seriál Stopa pro život bude mít tři závody

PRAHA

Renomovaný seriál závodů na horských kolech s názvem Kolo pro život má od loňska svého zimního bratříčka. Milovníci běžeckého lyžování si i v tomto roce budou moci opět vychutnat Stopu pro život, ale s tím rozdílem, že bude mít už tři závody.

Foto: Sport.cz

Běžecký seriál Stopa pro život se letos rozrostl o tradiční Krkonošskou 70.

Článek

Ke Karlovu běhu na Božím Daru (11.–12. února) a Šumavskému skimaratónu na Kvildě (25.–26. února) přibyla nově i Krkonošská 70 (3. března). „Jedná se o nejdelší závod u nás, navíc s dlouholetou tradicí. Letos se uskuteční již 57. ročník a jsme rádi, že Krkonošská sedmdesátka vstoupila do našeho seriálu. Ten teď obsahuje tři ze čtyř nejstarších a nejpopulárnějších závodů,“ řekla Martina Ptáková z pořadatelského ČS MTB Teamu.

Organizátoři letos očekávají ve třech závodech celkem až 4000 startujících. Všichni budou mít k dispozici maximální servis: úschovnu lyží a zavazadel, vyhřívanou převlékárnu či prostor pro mazání lyží. Samozřejmostí je velkokapacitní vyhřívaný stan s klidovou zónou a výdejem několika druhů teplých jídel, při závodě se každý může zastavit v některé z občerstvovacích stanic.

Novinkou letošního ročníku je profesionální skiservis a také testovací centrum lyží Rossignol. Každý účastník navíc v rámci startovného obdrží čepici a energetické výrobky od firmy Nutrend.

Kromě Krkonošské 70, kde všechny kategorie startují v jeden den, budou další závody dvoudenní. V sobotu se vždy poběží volně a v neděli přijde ke slovu klasika. „Pamatujeme na všechny kategorie. Závodit mohou děti i dospělí, pokaždé bude navíc připraven i doprovodný program,“ prozradila za organizátory seriálu Martina Ptáková. Generálním partnerem seriálu je Kooperativa, hlavními partnery Česká spořitelna a Alpine Pro.

Podrobnosti a přihlášky na www.stopaprozivot.cz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články