Hlavní obsah

Kožíšek a Chrástková obhájili domácí tituly ve sprintu na lyžích

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Lyžařské tituly mistrů republiky ve sprintu volnou technikou obhájili Dušan Kožíšek z Dukly Liberec a Martina Chrástková z pořádajícího SK Nové Město na Moravě. Domácí šampionát byl současně mezinárodním závodem FIS Slavic Cup, který se stal rovněž kořistí Kožíška. Sprint žen vyhrála Polka Agnieszka Szymanczaková, Chrástková skončila druhá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Český reprezentant Dušan Kožíšek se raduje.

Článek

"Kožíšek vyhrál naprosto jasně a potvrdil společně s Razýmem, že mají nyní velmi dobrou výkonnost," uvedl reprezentační trenér Miroslav Petrásek. Ocenil i výkon mladého Jana Bartoně, který držel krok s nejlepšími a získal bronz. Na startu chyběl Lukáš Bauer, který nastoupí až k nedělnímu závodu na 15 kilometrů klasicky.

Závod provázelo mrazivé počasí, kvůli kterému pořadatelé posunuli start o půl hodiny. "Teplota se pohybovala okolo minus čtrnácti stupňů. Asi stejným způsobem posuneme i start nedělních závodů. Definitivně se rozhodne až na večerní poradě týmů," uvedl ředitel závodu Josef Gabriel.

V neděli čeká na ženy závod na 10 kilometrů, v němž titul obhajuje Iva Janečková. V závodě mužů na 15 kilometrů získal před rokem v Harrachově titul Bauer.

Mistrovství ČR v běhu na lyžích v Novém Města na Moravě (závod FIS Slavic Cup) - sprint volnou technikou:
Muži: 1. Kožíšek, 2. Razým (oba Dukla Liberec), 3. Starega (Pol.), 4. Bartoň (Dukla Liberec), 5. Antolec, 6. Gazurek (oba Pol.).
Ženy: 1. Szymanczaková (Pol.), 2. M. Chrástková (SK Nové Město na Mor.), 3. Jaskowiecová (Pol.), 4. Charvátová (SKI Jilemnice), 5. Staregová (Pol.), 6. Janečková (Ski klub Jablonec n/N).

Reklama