Hlavní obsah

Z českých sdruženářů ve Val di Fiemme bodoval jen Dvořák

VAL DI FIEME

Miroslav Dvořák obsadil v závodě Světového poháru v severské kombinaci ve Val di Fiemme 17. místo a jako jediný z českých reprezentantů bodoval. Pro premiérové vítězství v kariéře si doběhl Japonec Akito Watabe.

Článek

Dvořák si ve Val di Fiemme vylepšil osobní maximum v probíhající sezoně - v prosinci v Lillehammeru skončil osmnáctý. Po dopoledním skoku patřilo čtyřiadvacetiletému závodníkovi díky výkonu 121 metrů 20. místo, na desetikilometrové trati však dokázal Dvořák umístění vylepšit a na vítězného Watabeho ztratil minutu a pět vteřin.

Dalším českým reprezentantům se nedařilo. Tomáš Slavík obsadil 31. místo a od poslední bodované pozice ho dělily dvě desetiny vteřiny. Pavel Churavý, který se v pátek v Itálii postaral 15. příčkou o nejlepší český výsledek v sezoně, skončil na 38. pozici a Lukáš Havránek doběhl předposlední jednapadesátý.

Třiadvacetiletému Watabemu k premiérovému triumfu pomohl nejdelší skok dne 133,5 m a v běžecké části japonskému závodníkovi stačil 31. čas. Na druhém místě byl s třívteřinovou ztrátou Nor Mikko Kokslien, třetí místo obsadil Američan Bill Demong. Lídr průběžného pořadí SP Francouz Jason Lamy Chappuis byl dnes ve Val di Fiemme, kde se příští rok uskuteční mistrovství světa, osmý.

Reklama