Hlavní obsah

Závod FIS Evropského poháru ve snowboardingu v Mariánských Lázních vyhrál Němec Bergmann

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Sobotní závod FIS Evropského poháru ve snowboardingu v Mariánských lázních vyhrál Alexander Bergmann z Německa. Z žen se pak nejlépe umístila švýcarka Stefanie Müllerová. Závod v paralelním slalomu se bohužel českým reprezentantům moc nevyvedl. Na perfektně připravené trati se z českých závodníků nejlépe umístil Petr Šindelář, který skončil těsně před postupovou pozicí na sedmnáctém místě. Ester Ledecká upadla při osmifinálové jízdě v duelu s rakušankou Bruggerovou a díky časové ztrátě se jí nepodařilo zapojit se do bojů o medailové pozice.

Foto: David Kurc

Evropský pohár Mariánské Lázně

Článek

Dnešní závod mě  i mé partnerce Janě moc nevyšel. Asi to bude tím, že jsou děti po dlouhé době na hlídání u rodičů a máme z jejich nepřítomnosti tak trochu stres, “ okomentoval s úsměvem svůj výkon Petr Šindelář.

Do víkendového závodu evropského poháru v paralelním slalomu se nám přihlásilo 49 mužů a 27 žen z 10 evropských zemí. Mezi největší favority patřil  Stefan Baumaster (GER), Christian Haupfaurger (GER) a Andreas Lausegger (AUT). Z žen pak Alexandra Krol (POL), Loch Cheyenne (GER) a švýcarská závodnice Stefanie Müllerová, která dnešní závod vyhrála.

"Podařilo se nám připravit kvalitní trat´ a doufám, že naši jezdci budou mít v zítřejším závodě více štěstí,“ uvedl místopředseda úseku snowboardingu SLČR Miroslav Schimmer.  Finálové jízdy bylo možné sledovat on-line na internetové televizi  www.strizna.cz. Nedělní přenos je možné sledovat na http://www.strizna.cz/video/paralelni-slalom-474.aspx.

Muži: Bergmann Alexander (GER) Detkov Denis (AUS) Shipilov Konstantin (RUS) Belkin Aleksander (RUS) 17. Petr Šindelář (CZE) Ženy: Müller Stefanie (SUI) Brugger Tanja (AUT) LOCH Cheyenne (GER) Baumgartner Nicole (SUI) 16. Ester Ledecká (CZE)

Reklama