Hlavní obsah

Boulařka Sudová skončila v Číně devátá, Kearneyová má rekord

Lyžařka v boulích Nikola Sudová skončila devátá na závodu v Číně a ve Světovém poháru stále drží čtvrté místo. Už popatnácté za sebou vyhrála Američanka Hannah Kearneyová a je novou rekordmankou vítězných sérií ve všech lyžařských disciplínách Světového poháru.

Foto: ČTK/AP

Boulařka Nikola Sudová

Článek

Kearneyová v neděli v Číně překonala o jedno prvenství legendárního Švéda Ingemara Stenmarka, jehož neporazitelnost v obřích slalomech v letech 1978 až 1980 trvala čtrnáct závodů.

Série americké boulařky začala v Lake Placid 22. ledna loňského roku. "Cokoliv jiného než vítězství je v jistém smyslu selhání," prohlásila olympijská vítězka z Vancouveru a mistryně světa z Ruky v roce 2005.

Loni na světovém šampionátu v Deer Valley však Kearneyové zlato uniklo v individuálním závodu i paralelní jízdě.

V kvalifikaci zradily skoky, v prvním finále technika

Sudová skončila devátá už počtvrté za sebou a nedaří se jí navázat na dvě třetí příčky z první třetiny sezóny. "V kvalifikaci jsem zajela opět pomalejší čas. Byla tam lepší technika, ale skoky nic moc. V prvním finále jsem zlepšila skoky, ale vyjela špatnou techniku a ztratila body," řekla v tiskové zprávě česká lyžařka.

Jediné pozitivum, co na čínské zastávce našla, bylo snížení ztráty na celkově třetí Američanku Heather McPhieovou, jež v Pej-ta Lake byla až patnáctá. Organizace podle boulařky byla špatná, diváci žádní a při každé cestě na kopec strávila více než půlhodiny v mrazivé kabince, protože lanovka pořád zastavovala.

"A na hotelu jsme na pokojích potkali stejné berušky jako loni. Kdo tu byl poprvé, nestačil se divit. Jídlo bylo taky hodně špatné," popsala. V Asii Sudová zůstane, další dva závody ji čekají za týden v japonské Naebě. "Tam už by neměl být žádný problém. Ještě zahýbat s těmi výsledky," přála si.

Závod SP v akrobatickém lyžování v boulích v Pej-ta Lake (Čína):
Muži:
1. Kingsbury (Kan.) 26,53,
2. Reiherd (Kaz.)
a Marquis (Kan.) oba 25,34.
Průběžné pořadí SP (po 8 z 13 závodů):
1. Kingsbury 780 b.,
2. Cota 379,
3. Deneen (oba USA) 325.
Ženy:
1. Kearneyová (USA) 25,69,
2. J. Dufourová-Lapointeová (Kan.) 25,39,
3. Galyševová (Kaz.) 25,33,
...9. N. Sudová (ČR) 23,71.
Průběžné pořadí SP (po 8 z 13 závodů):
1. Kearneyová 800,
2. J. Dufourová-Lapointeová 488,
3. McPhieová (USA) 356,
4. N. Sudová 310, .
..51. Hnyková (ČR) 1.

Reklama