Hlavní obsah

Rusové kralovali v závodu FIS Evropského poháru ve snowboardingu v Mariánských lázních

Karel Vaněk

Nedělní závod FIS Evropského poháru ve snowboardingu v Mariánských lázních ovládla reprezentace z Ruska. Ze žen se pak opět nejlépe umístila švýcarská závodnice Stefanie Müllerová.

Foto: Ondřej Kalmán

Müller Stefanie

Článek

V nedělním závodu v paralelním slalomu se velmi dařilo ruské reprezentaci, která v kategorii mužů obsadila první čtyři pozice a připsala si cenné FIS body. Na prvním místě skončil Konstantin Shipilov, druhé místo získal Aleksey Zhivaev a třetí pozici pak vybojoval Denis Detkov. Ze žen se stejně jako v sobotním závodě nejlépe dařilo švýcarské závodnici Stefanii Müllerové.

České reprezentaci se bohužel vystoupení opět moc nevyvedlo. Snowboardistka Ester Ledecká  zajela oproti sobotě v osmifinálové jízdě lepší časy v duelu s rakušankou Tanjou Bruggerovou, ale ani to nestačilo na postup do bojů o medailové umístění. Petr Šindelář měl při kvalifikační jízdě menší kolizi a do osmifinále se také nedostal český reprezentant Albert Jelínek.

Dnešní finálové jízdy jednoznačně ovládla ruská reprezentace, která na skvěle připravené trati nedala ostatním jezdcům šanci. Byla zde opravdu velká konkurence a nebylo jednoduché se probojovat už do osmifinálových jízd. Mám velkou radost z realizovaného internetového streamingu, který si během víkendu pustilo skoro 2000 diváků. Chtěl bych také poděkovat divákům za návstěvu skiareálu v Mariánských lázních,“ uvedl místopředseda úseku snowboardingu SLČR Miroslav Schimmer.

<tbody><tr class="invert"><td>Výsledky: </td></tr><tr class="highlight"><td>Muži: </td></tr><tr><td>Shipilov Konstantin (RUS) </td></tr><tr><td>Zhivaev Aleksey (RUS) </td></tr><tr><td>Detkov Denis (RUS) </td></tr><tr class="highlight"><td>Ženy: </td></tr><tr><td>Müller Stefanie (SUI) </td></tr><tr><td>Ernst Bernadette (AUT) </td></tr><tr><td>Czipf Rosa (GER)</td></tr></tbody>

Reklama