Hlavní obsah

Snowboardistka Pančochová jede v Norsku o balík

OSLO/PRAHA

O pohádkové peníze závodí v Oslu snowboardisté na akci nazvané Mistrovství světa ve snowboardingu. Pozor, nejedná se o klasický šampionát pořádaný každé dva roky Mezinárodní lyžařskou federací FIS, ale o premiérovou akci Světové snowboardové federace a seriálu TTR ve freestylových disciplínách.

Foto: Miro Kuzmanovic, Reuters

Česká snowboardistka Šárka Pančochová

Článek

Na akci, která se bude konat každé čtyři roky, se po celý týden závodí o prémie v celkové výši 500 000 dolarů. Vítězové jednotlivých disciplín si vydělají 40 000 dolarů (v přepočtu přes tři čtvrtě miliónu korun)!

Obrovská čtvrtrampa neboli quarterpipe pro muže vyrostla přímo pod můstky v Holmenkollenu, obě pohlaví v Tryvannu závodí v disciplínách slopestyle a na U-rampě. Česko reprezentují tři jezdci ve slopestylu, tedy v disciplíně složené z triků na překážkách. Vyřazen už byl Petr Horák, závod ještě čeká Šárku Pančochovou a Lucii Zábranskou.

Právě Pančochová, která získala loni na mistrovství světa FIS ve slopestylu stříbro, je největší českou nadějí. Dařilo se jí na závodech v zámoří, kde v prestižním seriálu Dew Tour obsadila třetí místo. Přímé přenosy ze šampionátu vysílá stanice Nova Sport.

Reklama

Související témata: