Hlavní obsah

Zraněný Bauer v Polsku nenastoupí

Harrachov, Jakuszyce

Premiéra světového poháru v polských Jakuszycích přijde o jednu z hvězd. Lukáš Bauer vinou bolavé paty bohužel nemůže na start sobotní klasické patnáctky s individuálním startem, své parádní disciplíny.

Foto: SL ČR

Lukáš Bauer den před startem světového poháru KAJOTbet Zlaté lyže v Novém Města na Moravě

Článek

„Od neděle nelyžoval, bolí ho to, ještě ve čtvrtek podruhé navštívil docenta Pavla Koláře,“ řekl lékař českého Martin Koldovský. Do závodu tedy nastoupí Martin Jakš, Jiří Magál a Ondřej Horyna, z žen Eva Nývltová a Ivana Janečková.

Už zítra se jede sprint volnou technikou. „Rádi bychom se dočkali prvních bodů,“ burcuje trenér Miroslav Petrásek. Spoléhá zejména na osvědčenou dvojici Dušan Kožíšek – Aleš Razým. K nim se přidají i Horyna s Jakšem. „Potřebuju závodit, dostat se do tempa. A pokud se postoupí do rozjížděk, už je to hodně zajímavé,“ řekl Martin Jakš.

Vedle Nývltové, která se blýskla desátým sprintem ve sprintu Tour de ski, se objeví i Karolína Grohová. Začátkem týdne ji sundali sádru ze zlomené ruky. „Nebolí to, chci to zkusit, protože bych ráda odjela na mistrovství světa třiadvacítek do Turecka,“ řekla lyžařka, která poprvé bodovala ve Světovém poháru loni v Liberci.

Běžecký areál v polských Jakuszycích leží hned za hraničním přechodem v Harrachově. Pro české fanoušky lyžování se tak nabízí skvělá šance vidět podruhé v jednom týdnu v akci nejlepší světové běžce na lyžích. A k tomu se pak i protáhnout ve stopě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články