Hlavní obsah

Evropský snowboardový festival zná vítěze

PR team SLČR

První ročník Evropského snowboardového festivalu zná vítěze. Na prvním místě se umístil Martin Mikyska, ze žen se nejlépe vedlo Kateřině Vojáčkové.

Foto: Karel Vaněk

Vyhlášení výsledků - muži

Článek

Skiareál Klínovec dnes hostil Evropský snowboardový festival. Do závodu se přihlásilo 35 jezdců a závodilo se v nové olympijské disciplíně Slopestyle. Pořadatelům se podařilo připravit náročnou trat´, které dominoval velký Big air. Nejlepší jízdu předvedl český reprezentant Martin Mikyska, druhé místo získal Martin Černík a na třetí pozici se umístil Jakub Král. Ze žen se dařilo Kateřině Vojáčkové, která obsadila první místo.

Jsem rád, že jsem po roce opět dorazil na Klínovecec. Původně jsem se těšil na závody v U-rampě, která bohužel tento rok nevyšla z důvodů nedostatku sněhu. Vždy zde byl nejlepší závod v U-rampě na území ČR. Slopestyle mám také rád, ale jsem tady hlavně kvůli podpoře juniorů a také jsem pomáhal připravovat trať. Vrcholné závodění mám již za sebou a spíše se teď věnuji tréninku mladých nadějí. Mám velkou radost z toho, že nám po včerejší vánici vyšlo počasí a také se zde objevilo spousta nových závodníků. Je vidět, že naše snaha propojit juniorskou a normální reprezentaci má úspěch. Dorůstají nám nový jezdci, kterí již velmi dobře jezdí. Jsem také spokojený s dnešním druhým místem, protože je zde poměrně velká konkurence,“ uvedl v rozhovoru pro PR team SLČR Martin Černík.

Výsledky:
Muži:
Martin Mikyska (CZE)
Martin Černík (CZE)
Jakub Král (CZE)
Ženy:
Kateřina Vojáčková (CZE)
Kateřina Jonášová (CZE)
Sára Veselková (CZE)

Reklama