Hlavní obsah

Světový rekordman v letech na lyžích Evensen ukončil kariéru

OSLO

Světový rekordman v letech na lyžích Johan Remen Evensen ukončil kariéru. Šestadvacetiletý Nor, který vloni vytvořil dosud platné historické maximum výkonem 246,5 metru, to oznámil na tiskové konferenci čtyři dny před startem mistrovství světa ve Vikersundu, pro které na něj nezbylo místo v nominaci.

Foto: Scanpix Norway, Reuters

Norský skokan na lyžích Johan Remen Evensen ukončil kariéru.

Článek

"Moje tělo má dost, už to nejde a to je důvod, proč končím. Sny jsem si splnil, teď musím naslouchat svému tělu," uvedl Evensen. "Věřil jsem, že bych mohl ve Vikersundu zopakovat to, co jsem tam dokázal vloni, ale věci nefungovaly tak, jak jsem doufal," doplnil Evensen.

Jeho hvězdné chvíle přišly před rokem, kdy Vikersund hostil Světový pohár. V tréninku Evensen nejprve zlepšil o čtyři metry téměř šest let starý rekord krajana Björna Einara Romörena z Planice na 243 metrů, v kvalifikaci pak doletěl do vzdálenosti dosud nepřekonaného maxima 246,5.

V závodě pak oslavil Evensen společně s Rakušanem Gregorem Schlierenzauerem své první a jediné vítězství v SP. V kariéře získal také týmový bronz na olympiádě ve Vancouveru a stříbrné medaile z MS v Liberci a Oslu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články