Hlavní obsah

Churavý je po skoku v SP v Liberci osmnáctý, vede Denifl

LIBEREC

Pavel Churavý je osmnáctý po skokanské části Světového poháru v severské kombinaci v Liberci. Kvůli větru se na Ještědu skáče na malém můstku HS 100 a pro závod se počítalo nedělní provizorní kolo. Skok nevyšel Tomáši Slavíkovi a do běhu nenastoupí. V čele je Rakušan Wilhelm Denifl.

Foto: Thomas Kienzle, ČTK/AP

Sdruženář Pavel Churavý

Článek

Churavému, před deseti lety v Liberci celkově druhému, nevyšel páteční trénink, ale v provizorním kole skočil 91 metrů a je osmnáctý. "Je to dobré, přeletěl jsem buben, můžu závodit," usmál se čtyřiatřicetiletý Churavý, nejstarší muž na startu.

Nepoběží zato nejlepší z Čechů Slavík, který neměl na vítr štěstí. Zatímco před týdnem díky provizornímu skoku získal životní třetí místo v Klingenthalu, tentokrát ho poryv větru "srazil" na 65,5 metru a do běhu nenastoupí.

"Nebyla to jenom moje chyba, ale i povětrnostních podmínek. To se holt stane a budeme bojovat dál. Mám vymalováno a musím věřit, že se bude závodit i v neděli," řekl 55. Slavík.

Vedoucí muž SP skokanskou část pokazil

Z českých sdruženářů je po skoku na 28. místě Miroslav Dvořák a do běhu vyjedou i 34. Lukáš Havránek, 40. Aleš Vodseďálek, 45. Lukáš Rypl a 52. Lukáš Jančík.

Skokanskou část pokazil také Francouz Jason Lamy Chappuis; vedoucí muž SP skočil jen 77,5 metru a na startu běhu bude ztrácet dvě minuty a 21 sekund na Denifla. Druhý je zatím další Rakušan Bernhard Gruber a třetí Nor Haavard Klemetsen.

Běžecká část na 10 km volnou technikou začne ve Vesci v 13:30. Původně plánovaný závod s trestnými okruhy by se měl běžet v neděli, pokud to dovolí počasí.

Reklama

Související témata: