Hlavní obsah

Skikrosař Kraus byl ve Světovém poháru opět šestý

BISCHOFSWIESEN

Skikrosař Tomáš Kraus skončil ve Světovém poháru podruhé za sebou šestý a na stejnou příčku se posunul v průběžném pořadí. V německém Bischofswiesenu dnes zvítězil poprvé v kariéře Kanaďan Tristan Tafel, který se v elitním seriálu představil teprve poosmé. Premiérovým umístěním na stupních vítězů oslavil nedělní 22. narozeniny.

Foto: Právo

Tomáš Kraus

Článek

Kraus vyhrál osmifinálovou a čtvrtfinálovou jízdu, semifinále mimo jiné s pozdějším vítězem Tafelem však bývalý dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz Světového poháru nedokončil. V malém finále sedmatřicetiletý český lyžař nestačil na Švýcara Michaela Schmida a šestým místem zopakoval tři týdny starý výsledek z kanadského střediska Blue Mountain.

Za Tafelem ve finále dojeli Američan John Teller a mistr světa Kanaďan Christopher Delbosco. Jeho krajan a vedoucí muž Světového poháru Brady Leman skončil až devatenáctý. Nedařilo se ani jeho nejbližšímu pronásledovateli Alexi Fivovi, Švýcar byl osmnáctý a manko snížil o jediný bod. Oba rivaly dělí 11 bodů.

Také v závodě žen se zrodilo premiérové vítězství, které vybojovala Rakušanka Andrea Limbacherová před francouzskou favoritkou Ophelií Davidovou. Ta se přiblížila v pořadí SP vedoucí Švýcarce Sanně Lüdiové na rozdíl 49 bodů. Do konce sezony zbývají čtyři závody.

Závod SP ve skikrosu v Bischofswiesenu (Německo):
Muži: 1. Tafel (Kan.)
2. Teller (USA)
3. Delbosco (Kan.)
...
6. Kraus
v kvalifikaci 45. Kopřiva
59. Čech
62. Takáč (všichni ČR).
Průběžné pořadí SP (po 7 z 11 závodů):
1. Leman (Kan.) 343 b.
2. Fiva (Švýc.) 332
3. Delbosco 314
...
6. Kraus 231
Ženy:
1. Limbacherová (Rak.)
2. Davidová
3. Baronová (obě Fr.).
Průběžné pořadí SP (po 7 z 11 závodů):
1. Lüdiová (Švýc.) 389
2. Davidová 340
3. Thompsonová (Kan.) 330
...
30. Kučerová (ČR) 33.

Reklama