Hlavní obsah

Břečka mi nevadí. Mám rád, když to moc nejede, liboval si sdruženář Dvořák

LIBEREC

Pověst excelentního běžce potvrdil Miroslav Dvořák, vyrovnal své maximum této zimy, skončil třináctý při pokračování Světového poháru sdruženářů na domácí půdě na Ještědu a v zabláceném Vesci, kam elita sdruženářů zamířila po třech letech od MS. „Spokojenost, výborné lyže,“ chválil servismany Dvořák.

Foto: Petrášek Radek, ČTK

Z české sestavy sdruženářů byl v prvním libereckém závodě nejlepší Miroslav Dvořák (uprostřed), vlevo Pavel Churavý, v pravo Tomáš Slavík.

Článek

Jak těžké bylo takhle výrazně se po tradičně horším skoku posunout? Cítil jsem se dobře, bylo to hodně i o máze, povedlo se to. Jen jsem si mohl líp připravit finiš o jedenácté místo, bylo blízko.

Co chybělo? Dostat se tam dřív, upravená byla jen jedna stopa, kolem to šlo to těžko, na předjetí bylo třeba vynaložit mnohem víc sil, které v závěru už nikdo nemá.

Pro diváky bylo nejlepší přijít v holínkách, kolem tratě byla tráva a bláto, vám se asi ale zamlouvala skoro jarní břečka, na níž jste zaběhl šestý nejlepší čas ... Mám to rád. Když se to boří, vždy mi to jde. Můžu využít dobrou techniku.

S výkonem z můstku ale asi moc spokojen nejste? Pokus byl průměrný, i když podmínky jsem měl docela dobré. Ale věděl jsem, že není vše ztraceno a mám o co jet.

Byla asi klika, že se to ve větru vůbec odskákalo ... To tedy byla.

Kde jste se tak ve výsledcích zhruba viděl před startem běhu? Nikdy neplánuju, kam se posunu. Vždy záleží, jak se to sejde, lyže, vývoj závodu a vše další kolem.

V desítce už jste nebyl více než rok, juniorské úspěchy už jsou dávné ... Jak se vám líbí tahle sezóna? Druhá část sezóny je už lepší. Věřím, že se ještě dostanu do top ten.

Reklama

Související témata: