Hlavní obsah

Churavý je po skoku v Liberci jedenáctý, Slavík patnáctý

LIBEREC

Sdruženář Pavel Churavý je jedenáctý po skokanské části Světového poháru v severské kombinaci v Liberci. Další z domácích reprezentantů Tomáš Slavík je o čtyři místa horší. Nejlepší skok předvedl Rakušan Christoph Bieler.

Foto: Martin Sidorják

Český sdruženář Pavel Churavý

Článek

Churavý v lehkém sněžení, mlze a nepříjemných povětrnostních podmínkách skočil 92,5 metru. "Jsem rád, ale spokojený úplně ne. Bohužel jsem si myslel, že poletím dál, ale dole mě to nějak neneslo," řekl Churavý, který na Bielera ztrácí 47 vteřin.

V sobotním závodu figuroval Churavý po skoku na 18. místě, ale v běžecké části ve Vesci se mu na měkkém sněhu nedařilo a propadl se na 31. pozici.

Na rozdíl od soboty bude ve stopě bojovat Slavík. Třetí muž z minulého týdne z Klingenthalu skočil 88 metrů. "Přeletěl jsem buben, ale se skokem spokojený nemůžu být. Chtělo to o pět metrů dál. Když to není přes devadesát, tak to je o ničem, ale budu bojovat ve stopě," řekl Slavík, který by mohl v běhu atakovat elitní desítku.

Z českých sdruženářů je třicátý Aleš Vodseďálek, v sobotu třináctý Miroslav Dvořák skok pokazil a figuruje až na 44. místě. "Se skokanskou formou jsem se nepotkal," řekl. Aleš Havránek je 49., Lukáš Rypl 51. a Lukáš Jančík 53.

Bieler odstartuje do běhu na 10 km ve 12:15 o dvě vteřiny před Haavardem Klemetsenem z Norska, třetí je o osmnáct vteřin Němec Tino Edelmann.

Reklama

Související témata: