Hlavní obsah

Dálková běžkyně Smutná skončila v La Diagonele pátá

Zuoz

Běžkyně na lyžích Kateřina Smutná skončila pátá v La Diagonele na šedesát kilometrů. Úvodní závod seriálu Visma Ski Classics v dálkovém lyžování vyhráli Švédové Jenny Larssonová a Oskar Kardin. Nejlepší z českých mužů byl v mrazivých podmínkách dvaatřicátý Jiří Pliska.

Foto: www.edsystembauerteam.com

Kateřina Smutná skončila v La Diagonele pátá.

Článek

Ženy startovaly skoro v minus dvaceti stupních a Smutná z týmu eD system Lukáše Bauera doběhla pátá s odstupem přes devět a půl minuty za vítězkou. "Musím říct, že se mi nejelo dobře, ale musím být spokojená. Vůbec jsem nevěděla, co čekat, deset měsíců se nezávodilo. Navíc ten mráz byl extrémní. Měla jsem ale výborné lyže a i díky nim se mi podařilo vybojovat páté místo," uvedla Smutná v tiskové zprávě.

"Katka absolvovala velmi dobrý závod a jsem rád, že se dokázala s přehledem prosadit ve skupině o páté až desáté místo. Beru to jako super vstup do sezony," řekl Bauer, jehož servisní tým vede bývalý elitní sdruženář Ladislav Rygl.

Larssonová si pro premiérovou výhru ve Ski Classics dojela s obrovským náskokem třech a půl minuty před krajankou Linou Korsgrenovou.

Foto: www.edsystembauerteam.com

Kateřina Smutná (vpravo).

Kardin vyhrál podobně suverénně a soupeřům nadělil skoro čtyři minuty. V souboji norské trojice vybojoval druhé místo Andreas Nygaard, třetí byl Petter Eliassen a pod stupni vítězů skončil Tord Asle Gjerdalen.

Pliska z týmu Silvini Madshus dorazil do cíle o více než třináct minut za Kardinem. Další čeští běžci Fabián Štoček, Jan Šrail (oba Vltava Fund) a Václav Sedláček se srovnali od 37. do 39. místa.

Reklama