Hlavní obsah

Ledecká to po pádu zvládla! Skončila v první patnáctce

Aktualizováno

Ester Ledecká je bojovnice! Po pádu ve sjezdu, kdy narazila v obrovské rychlosti do bariér, se postavila na start dnešního super-G. A nezajela vůbec špatně. Lehký respekt a chyba na posledním skoku jí stály lepší než patnácté místo, i tak je vzhledem k okolnostem výsledek úctyhodný. Závod vyhrála domácí lyžařka Lara Gutová-Behramiová.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Česká lyžařka Ester Ledecká v závodu sjezdu Světového poháru ve švýcarské Crans Montaně. Jak si povede v Super-G?

Článek

Celý lyžařský svět čekal na to, jestli se startovní číslo 15 na startu objeví. Ester Ledecká je opravdová persona. Den po hrozivém pádu vzala odvahu a na start Super-G se postavila. A vzhledem k okolnostem jela dobře. Z její jízdy byl cítit lehký respekt, navíc na posledním skoku udělala chybu, která naštěstí neskončila pádem....Ztráta v cíli 1,90 sekundy na suverénku závodu.

Rozhodnutí o startu padlo podle slov Ledecké pár minut před startem. "Ale v hlavě jsem to měla už od včera. Celý tým jel jako normálně. Nikdo ani na vteřinu nevypadl z tempa," řekla v nahrávce pro média a posteskla si, že byla před závodem zkrácena tradiční prohlídka tratě. "Těch patnáct minut navíc bychom před super-G určitě všechny uvítaly," podotkla.

"Já jsem spokojenej moc, do poslední chvíle jsme nevědeli, jestli Ester pojede. Nakonec se rozhodla, že do toho půjde. Bolí jí rameno, pravá strana hýždí, ale zvádla to," komentoval jízdu Ledecké trenér Tomáš Bank.

Potvrdil také, že mají v plánu další závody v Ga-Pa: "Asi tam vynecháme nějaký trénink, ale máme v plánu tam jet," prozradil v telefonickém rozhovoru České televize.

Gutová-Behramiová byla naprosto dominantní

Švýcarská manželka fotbalového reprezentanta  Valona Behramiho nasadila se startovním číslem 9 laťku zdaleka nejvýše. Krásnou a klidnou jízdou bez jediné chybičky dokázala do té doby vedoucí Italce Brignoneové nadělit více než vteřinu.

Už v té době chvíli měla za sebou neúspěšnou jízdu Slovenka Vlhová. Ta se po včerejším úspěchu ve sjezdu tentokrát do cíle nedostala.

Naopak až za Ledeckou se na trať vydala momentálně nejrychlejší žena světa Sofia Goggiaová. Italka jela výborně, útočila, i přes drobné chyby, na druhé místo, minula však poslední branku a nebyla klasifikována.

Italka byla reálně poslední závodnicí, která mohla úžasnou jízdu Gutové-Behramiové překonat. Rakušanka Tamara Tipplerová zajela poté letošní nejlepší jízdu, přesto za Švýcarkou s aktuálně vynikající formou zaostala o 93 setin, přesto je její druhé místo velkým překvapením.

Třetí pozici uhájila Brignoneová, která startovala se startovním číslem 5. Ester Ledecká nakonec skončila na pěkném 15. místě.

SP ve sjezdovém lyžování v Crans Montaně (Švýcarsko):
Ženy - superobří slalom:
1. Gurová-Behramiová (Švýc) 1:15,63
2. Tipplerová (Rak.) -0,93
3. Brignoneová -1,02
4. Marsagliaová (obě It.) -1,06
5. Scheyerová (Rak.) -1,12
6. Nuferová (Švýc.) -1,13
7. Haaserová (Rak.) -1,39
8. Bassinová (It.) -1,41
9. Suterová (Švýc.) -1,52
10. Lieová (Nor.) -1,55
...
15. Ledecká (ČR) -1,90
Průběžné pořadí super-G (po 3 ze 6 závodů):
1. Gutová-Behramiová 245 b.
2. Suterová 169
3. Brignoneová 165
4. Bassinová 162
5. Ledecká 156
6. Tipplerová 148
Průběžné pořadí SP (po 19 z 33 závodů):
1. Vlhová (SR) 861
2. Gisinová (Švýc.) 743
3. Gutová-Behramiová 667
4. Bassinová 655
5. Goggiaová (It.) 654
6. Shiffrinová (USA) 565
...
10. Ledecká 373
46. Dubovská (ČR) 85
Světový pohár v alpském lyžování v Crans Montaně
12:00 Super-G žen
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: