Hlavní obsah

Profesionálové mají na Jizerskou 50 výjimku, amatéři stále čekají

Letošní Jizerskou padesátku poběží minimálně profesionální lyžaři. Pořadatelé získali od ministerstva zdravotnictví výjimku z opatření proti šíření koronaviru pro elitní závod na neděli 14. února i pro páteční sprinty. Stále ale není jasno, zda se do stopy vydá přes pět tisíc amatérů, kteří se na jednotlivé závody přihlásili.

Foto: Tomáš Leixner, jiz50.cz

Ilustrační foto

Článek

Do hlavního závodu mezinárodní série Visma Ski Classics se na trať 54. ročníku ČEZ Jizerské 50 vydá 150 mužů a 30 žen. "Za dodržení stanovených podmínek můžeme závody pro profesionální běžce v řádném termínu uspořádat," uvedli pořadatelé.

Otázkou je, zda na padesátku a další vypsané závody - klasickou desítku a pětadvacítku a volnou třicítku - vyběhnou amatéři. "Doufáme, že bude rozhodnuto nejpozději začátkem příštího týdne," řekl ČTK mluvčí závodu Richard Valoušek s tím, že pořadatelé jsou zavaleni dotazy od přihlášených běžců, jak to se závody bude.

Nejpravděpodobnější je systém individuálních startů na přesně zarezervovaný čas od 5. do 13. února. V Bedřichově by měl každý vyhrazený startovní slot. Organizátoři plánují, že bude připravena časomíra, občerstvovací stanice s režimovými opatřeními i medaile.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články