Hlavní obsah

Ledecká a Dubovská vedou desetičlennou nominaci na MS

Ester Ledecká a Martina Dubovská budou hlavními hvězdami českého týmu na únorovém mistrovství světa ve sjezdovém lyžování. V nominaci na šampionát v italské Cortině d'Ampezzo, kterou dnes zveřejnil lyžařský svaz, je deset závodníků. Tento počet se ale může rozšířit o další dva, kteří jsou zatím na pozici náhradníků.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Česká lyžařka Ester Ledecká v závodu sjezdu Světového poháru ve švýcarské Crans Montaně.

Článek

Dvojnásobná olympijská šampionka Ledecká, která v této sezoně Světového poháru dvakrát vystoupila na stupně vítězů, předběžně plánuje vedle rychlostních disciplín účast také v kombinaci a v obřím slalomu. "Kvůli kombinaci jsme už během ledna zařadili nějaký slalomový trénink, ale jinak platí, že jdeme závod od závodu a MS zatím na programu není. Nechci se pouštět do žádných úvah nebo čísel, doufám ale, že se proti poslednímu MS zlepšíme," uvedl trenér Ledecké Tomáš Bank.

Českou zimní "obojživelnici" tento víkend čekají závody v Garmisch-Partenkirchenu. Na předloňském MS v Aare bylo jejím maximem 15. místo v kombinaci.

Vedle Ledecké v této sezoně SP pravidelně boduje také slalomářka Dubovská, která je aktuálně třináctá v hodnocení této disciplíny. Začátkem tohoto týdne obsadila dvakrát šesté místo v Evropském poháru v rakouském Zell am See.

V nominaci jsou i mladé závodnice, aby byly k dispozici pro týmový paralelní závod. Toho se určitě nezúčastní Ledecká a vzhledem k jejím problémům se zády je nejistý i start Dubovské.

Jako náhradnice je nominovaná účastnice ZOH 2014 a 2018 Kateřina Pauláthová, která naposledy závodila předloni v březnu ve Špindlerově Mlýně a pak šla na operaci kolena. Aby mohla jet na MS, musí postoupit do druhého kola v některém závodu Evropského poháru. Stejnou podmínku má Jan Skořepa.

Světový šampionát je naplánovaný na 7. až 21. února.

Česká nominace na MS ve sjezdovém lyžování:
Muži:
Kryštof Krýzl
Ondřej Berndt
Jan Zabystřan
Tomáš Klinský
Ženy:
Ester Ledecká
Martina Dubovská
Gabriela Capová
Tereza Nová
Elese Sommerová
Zazie Humlová

Reklama

Související témata: