Hlavní obsah

Jak je na tom Ledecká? Z týmu přišly dobré zprávy! Připomínka pádu na obličeji ale zůstane

Praha/Garmisch-Partenkirchen

Jen pět dnů uplynulo od nebezpečně vyhlížejícího pádu české lyžařské hvězdy Ester Ledecké, ale její stav se zlepšil natolik, že do dalších závodů Světového poháru v německém Garmisch-Partenkirchenu se pustí téměř bez omezení.

Foto: Marco Tacca, ČTK/AP

Ester Ledecká po nedělním super-G.

Článek

V sobotu při sjezdu v Crans Montaně skončila v rychlosti přes sto kilometrů za hodinu v ochranných sítích, bylo malým zázrakem i výsledkem práce jejího fyzioterapeuta Michala Lešáka, že se o den později postavila na start super-G a skončila v elitní patnáctce. Po závodě jen s mírnou nadsázkou hlásila, že se cítí jak přejetá náklaďákem, jak je na tom teď?

„Zotavila se velmi dobře, v pondělí a úterý měla volno, tak bylo dost času na léčbu, fyzioterapii a přesun mezi Crans Montanou a Garmischem,“ líčil Lešák.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ester Ledecká (@esterledecka)

Ve čtvrtek už měly sjezdařky absolvovat první trénink v Ga-Pa, jenže počasí bylo proti. Ledecká tak získala ještě další den na rekonvalescenci. „To zrušení se vzhledem k předpovědi dalo čekat, ale Ester už by jela prakticky bez omezení,“ říká Lešák.

Dvojnásobná olympijská vítězka ale už na lyžích opět stála. „Podle trenérů jezdila velmi dobře,“ tlumočil Lešák chválu Tomáše Banka a italského kouč Franze Gampera.

Po sobotním karambolu Ledeckou nejvíc bolela pusa, kdy jí lékaři museli sešít ret, obličej měla oteklý. Bolestivě naražené měla i rameno. „To už je v pořádku, ani při startech ji neomezuje. Bolestivost pusy zůstává, ale to časem odejde,“ ví fyzioterapeut.

Do pátečního tréninku, sobotního sjezdu a nedělního super-G (pokud program nenaruší počasí) ale nastoupí s tejpem na obličeji. „Pořád to není ani týden od zranění, preventivně jí pusu zatejpujeme,“ plánuje Lešák.

Reklama

Související témata: