Hlavní obsah

Po dvou letech bodovaly v závodě SP dvě české skokanky na lyžích

Rašnov

Poprvé po téměř dvou letech bodovaly ve Světovém poháru skokanek na lyžích dvě Češky. V rumunském Rašnově skončila jednadvacátá Karolína Indráčková, Klára Ulrichová byla o tři místa horší.

Foto: Twitter @SkokiNar

Skokanka na lyžích Karolína Indráčková (ilustrační foto)

Článek

"Ve všech skocích holek byly některé chyby, ale dostaly se do druhého kola, což je důležité i vzhledem k sebedůvěře před mistrovstvím světa. Důležité věci začínají fungovat a je zřejmý posun celého týmu," řekl trenér žen Antonín Hájek.

Indráčkové vyšla už kvalifikace, ze které postoupila jako třináctá. Jednadvacátým místem v závodu si vylepšila maximum mezi elitou. "Velmi mi pomohlo, že jsem před tímto svěťákem absolvovala soustředění v rakouském Eisenerzu, kde jsem udělala další progres a nyní to dokázala přenést do závodu. Důležité je vidět s každým dalším závodem zlepšení," řekla třiadvacetiletá skokanka po čtvrtém bodovaném umístění v sezoně, což je dvakrát víc než ve všech předešlých sezonách.

Šestnáctiletá Ulrichová přijela na SP po šestém místě na juniorském světovém šampionátu a mezi třicítku se dostala potřetí v zimě. "Jsem ráda, že jsem dosáhla na bodové umístění, neboť jsem nepředvedla svoje top skoky," řekla.

Dvě Češky se v jednom závodu SP naposledy dostaly do třicítky v březnu 2019 v norském Oslu, Indráčkovou tehdy doplnila Štěpánka Ptáčková.

Díky výhře se do čela průběžného pořadí dostala Slovinka Nika Križnarová. Druhá skončila Japonka Sara Takanašiová a třetí Norka Silje Opsethová.

Reklama