Hlavní obsah

Otřesný zážitek! Zoufalý nářek byl slyšet až na startu, vzpomíná rakouská hvězda

Šokující momenty poznamenaly závod žen v superobřím slalomu v rámci Světového poháru v alpském lyžování ve Val di Fassa. Po těžkých pádech skončily se zlomeninami v ochranných sítích norská sjezdařka Kajsa Vickhoffová Lieová a Rakušanka Rosina Schneebergerová. Obě transportoval vrtulník na kliniku do Innsbrucku a sezona pro ně předčasně skončila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rosina Schneebergerová měla ve Val di Fassa ošklivý pád.Video: sntv

 
Článek

„Strašný zážitek," přiznala v interview pro server deníku Österreicher další elitní rakouská sjezdařka Ramona Siebenhoferová. „Její (Schneebergerové) zoufalý bolestivý nářek jsem slyšela až na startu," otřásla se při vzpomínce na utrpení reprezentační kolegyně.

Schneebergerová utrpěla zlomeniny holenní a lýtkové kosti. Při operaci zafixovali chirurgové 27leté lyžařce z Tyrolska postiženou oblast intramedulárním hřebem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rosina (@rosina_schnee)

Minimálně devítiměsíční závodní pauza čeká i Vickhoffovou Lieovou. Norský svaz potvrdil, že si lyžařka zlomila nohu pod kolenem, vazy naštěstí zůstaly nepoškozené. Dvaadvacetiletou Lieovou, jednu z velkých soupeřek české reprezentantky Ester Ledecké v rychlostních disciplínách, čeká minimálně půlroční léčba a rehabilitace, než bude moci začít s tréninkem.

Světový pohár v alpském lyžování pokračuje o víkendu závody ve slovenské Jasné.

Reklama