Hlavní obsah

Velké uvítání lyžařské krásky. Slováci pro rivalku Vlhové vytáhli překvapení

Vítali ji jako superstar nebo skoro jako státní návštěvu, na plochu popradského letiště nedaleko zasněžených vrcholků Tater vytáhli dokonce klavír a nechali zahrát k její potěše. Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová zažila na Slovensku vskutku překvapivé první okamžiky po příletu na pokračování SP. Přitom bude velkou soupeřkou domácí Petry Vlhové, která potřebuje každý bod v boji o velký glóbus.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Mikaela Shiffrinová s bronzovou medailí ze slalomu na nedávném MS v Cortině.

Článek

O víkendu Shiffrinovou a další lyžařky čeká pokračování seriálu, v němž jde ještě o hodně. Americká kráska má být hvězdou víkendu a lze asi úspěšně sázet, že jí opravdu bude. V sezoně se soustřeďuje především na technické disciplíny, velký glóbus za absolutní pořadí seriálu jde mimo ni, ale ve slovenské Jasné chce zazářit naplno.

V sezoně odjela pět klasických a pět obřích slalomů, skončila nejhůře šestá. Ve slalomářském pořadí zaostává za vedoucí Petrou Vlhovou na třetí příčce jen o 65 bodů, ale i jako soupeřce domácí hvězdy se jí dočkalo velkého uvítání. Od ředitele letiště Peter Dujavy dostala kytici. Klavírista Peter Pavličko zahrál tóny její oblíbené skladby "Fly".

Reklama

Související témata: