Hlavní obsah

Neumannová se vrátí do stopy už v Ramsau

OBERTILLIACH (Rakousko)

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová se vrátí do běžecké stopy dříve, než se původně čekalo. Čtyřnásobná olympijská medailistka, které se v červenci narodila dcera Lucie, chtěla poprvé ve Světovém poháru startovat v lednu. Lidovým novinám však potvrdila, co v minulých dnech naznačila, že asi vyběhne už za týden v Ramsau.

Foto: Archiv

Kateřina Neumannová se chystá na návrat

Článek

"Jsem naladěná na to, že příští víkend v Ramsau pojedu," řekla v pátek Neumannová z rakouského Obertilliachu, kde čtrnáct dnů trénuje na sněhu a cítí se velmi dobře. "Moje rozhodnutí uzrávalo postupně. Najednou jsem ale zjistila, že se s trenérem Frühaufem nebavíme na téma kdy začnu závodit, ale jakou trať v Ramsau pojedu," dodala běžkyně.

Neumannová naposledy závodila 16. března roku 2002 v Oslu, kde doběhla volnou třicítku osmá. Na podzim téhož roku oznámila, že je těhotná a začátkem července porodila dceru Lucii. O měsíc později začala trénovat a po šesti měsících chce závodit. Start ještě není definitivní

Definitivní její start v Ramsau ještě není. Běžkyně si nechává zadní vrátka. "Muselo by se ale něco přihodit, třeba že bych ztratila současnou pohodu. Důležité je, že mě nikdo do ničeho netlačí," uvedla. "Připouštím, že mě trochu svírá obava, abych třeba po pěti kilometrech nerupla a do cíle nedošla. Vůbec nevím, co se mnou závod po takové pauze udělá. Představa, že bych ale ještě měsíc jen trénovala, mě vůbec neláká," podotkla.

Neumannová má podporu u svého trenéra Frühaufa. "Když jsme odjížděli do Rakouska, na osmdesát procent jsem si myslel, že v Ramsau Káča ještě závodit nebude. Ale teď už si to nemyslím," přitakal Frühauf, že Neumannová vypadá v dobré pohodě. Kterou trať si vybere?

V Ramsau poběží ženy příští sobotu volnou desítku a v neděli skiatlon na 15 km (7,5 km klasicky a stejnou porci bruslením). Neumannová zvažuje, na kterou trať se vydat. "Standa si myslí, že v přezouváku, jak duatlonu říkáme, si spíše v nějaké skupině odpočinu. Jenže 2x7,5 je 15 kilometrů, a kdybych se měla trápit, tak raději deset než patnáct kilometrů," řekla.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články