Hlavní obsah

Eberharter je sjezdařem roku

FLACHAU

Rakouský sjezdař Stephan Eberharter získal podruhé za sebou trofej Skieur d'Or pro nejlepšího alpského lyžaře roku 2003. Ocenění si vysloužil díky triumfu v celkovém hodnocení Světového poháru a vítězství v superobřím slalomu na mistrovství světa ve Svatém Mořici.

Foto: ČTK

Stephan Eberharter s malými globy za celkové vítězství ve sjezdu a super-G SP.

Článek

V hlasování novinářů z celého světa dostal čtyřiatřicetiletý Eberharter přednost před Chorvatkou Janicou Kosteličovou, která suverénně kralovala ženám, i krajanem Hermannem Maierem. Ten se v uplynulém roce úspěšně vrátil po vážném zranění mezi světovou elitu.

"Je to pro mne velké vyznamenání, protože v každé anketě hrají velkou roli sympatie i úspěchy," radoval se z vítězství Eberharter, jenž převzal křišťálovou trofej pojmenovanou po zakladateli Světového poháru Sergeovi Langovi v pátek ve Flachau z rukou předsedy mezinárodní asociace lyžařských novinářů.

Letos už asi nevyhraje

Po minulé sezóně Eberharter uvažoval o konci kariéry, nakonec se ale rozhodl ještě vydržet a utkat se s Maierem, který před svou nehodou na motocyklu v alpském lyžování dominoval.

Zatímco Eberharter už v této sezóně Světového poháru může na celkový titul pomýšlet jen stěží, Maier opět vede. "Musel by se stát zázrak," uznal Eberharter, jemuž momentálně patří v celkovém hodnocení SP sedmé místo a na Maiera ztrácí 173 bodů.

Reklama