Hlavní obsah

Skokani vzdali Turné, jedou domů

Naprosto neuspokojivé výsledky českých skokanů na Turné čtyř můstků vedly trenéra Jána Tánczoše k jedinému kroku. Po předposlední části seriálu v rakouském Innsbrucku, kde jediný český zástupce Jakub Janda skončil až šestačtyřicátý, nasměroval své svěřence zpátky domů.

Foto: Archiv

Jakub Janda

Článek

"Dohodli jsme se s trenérem, že kluci jedou domů, aby od pondělí do středy trénovali v Liberci a připravili se na víkendové pokračování Světového poháru," potvrdil pro ČTK odjezd českých skokanů manažer skokanského úseku Luděk Matura.

Skokani po nadějných výsledcích v letních závodech očekávali, že se jim na Turné čtyř můstků bude dařit lépe než loni, ale opak byl pravdou. Ve třech závodech nikdo nebodoval. "Je to zklamání. Od Jandy jsem čekali po létě více, ale od Kuusama se vstup do zimy nevydařil," řekl Matura.

V domácích podmínkách si chtějí čeští závodníci napravit reputaci. "Tady by měli podat co nejlepší výkon. Výkonnost by měla být u Jana Matury i Jandy lepší," přál si Luděk Matura.

Janda loni skončil v Liberci třetí, ale letos byl v závodech Světového poháru nejlépe devatenáctý. Přiznal, že ho sráží nervozita. V Innsbrucku skočil ve zkušebním kole 118,5 metru, ale v soutěži o osm méně, protože se předčasně odrazil.

Reklama

Související témata: