Hlavní obsah

Bauer hltá žurnály pro maminky

PRAHA

Po roce je Lukáš Bauer zpět na místě skvostného počinu. Za obhajobou velkolepého triumfu, kdy senzačně pokořil lyžařský svět, se v sobotu požene v Novém Městě na Moravě. S Kateřinou Neumannovou je lákadlem pro fanoušky při pokračování Světového poháru. Na Zlaté lyži mu bude fandit i těhotná manželka Kateřina.

Foto: Archiv

Lukáš Bauer při loňském vítězství

Článek

"Bude to bráno jako vrchol sezóny, ale do nějakého obhajování se moc nevžívám," říká opatrně Bauer, česká jednička mezi domácími běžci v této zimě. Míní, že v podobném rozpoložení míří na závod. Připomíná nesmírnou vyrovnanost pole při předešlých závodech seriálu.

Bauer zažívá zimu bez vrcholu v podobě šampionátu či olympiády, zato ale také údobí příprav na to, že se záhy stane otcem. V půli dubna by měla přijít ta chvíle. O víkendu mu ale ještě jeho těhotná manželka Kateřina, kdysi též lyžařská reprezentantka, bude fandit kdesi u trati.

Přál by si holku

Mnoho času jí ale běžec asi věnovat nebude. "Závody mají prioritu," zachovává si tvář ryzího profesionála. "Jako bývalá lyžařka ví, jak se musím chystat," pokračuje Bauer. Žádných privilegií se coby loňský vítěz po pořadatelích nedožadoval. "To bych si ani netroufl," podotýká.

Rozplývá se z nové role budoucího otce.  Přiznává, že podléhá domácí atmosféře očekávání. "Vždyť já teď hltám časopisy pro maminky, abych věděl co mě v kterých stadiích čeká," směje se. Říká, že neví, co se narodí. "Přál bych si holku, aspoň bych ji nemusel tolik vést ke sportu... Ale ne, to je jen v legraci," přemítá.

Loňské vítězství už neprožívá

Říká, že jej uspokojí, když zopakuje nejlepší výsledky z předešlých klání sezóny. "Do desítky to bude super, vyhlášení nejlepších v pořadí bych si určitě rád v Novém Městě na náměstí večer zopakoval," přeje si skromně. Jak působí divácká kulisa, která má být v Novém Městě letos obzvláště bouřlivá? "Strašně moc, dopředu, ale i dozadu, když se necháte vyprovokovat a přeženete to," líčí.

Loni to zvládl. Tehdejší triumf si ale nijak zvlášť nepřipomíná. "Mám to kdesi doma na kazetě tak jako další závody světáku, vždycky říkám, že se na to v létě podívám, ale to pak o lyžích nechci ani slyšet," usmívá se. Říká, že až novinové články mu pořádně připomněli, v jaké roli jede do Nového Města.

Rád by se umístil v první desítce

Ač je bez velké akce, bere tuhle sezónu jako složitější, než tu s šampionátem či olympiádou. " Když je jeden vrchol, můžete při výpadku říct, že ladíte na mistrovství, takhle se čeká, že budete jezdit pořád vyrovnaně," připomíná. Plán do sezóny má jasný. "Doufám, že poskočím dopředu ve svěťáku, někam do desítky," přeje si třináctý muž zatímního pořadí seriálu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články