Hlavní obsah

Neumannová zvládá svěťák jako krajské přebory

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Nadšen z dalšího skvělého výkonu své svěřenkyně Kateřiny Neumannové byl po sobotní klasické patnáctce její trenér Stanislav Frühauf. Nešetřil superlativy, i když věděl, že si v těžkých podmínkách hrábla doslova na dno sil. "Jela dobře. Smekám před ní," pronesl spokojený kouč. Úspěchy přičítá psychice, Neumannovou narození dcery změnilo.

Foto: archiv

Kateřina Neumannová

Článek

Běžkyně se po tréninku či závodech ideálně odreaguje s dcerou Lucií. "Je fixovaná na rodinu. Neulevuji jí, ale má upravený trénink a jezdí s čistou hlavou. Třeba ve světě jela, jako by nastupovala na krajský přebor," liboval si pro ČTK Frühauf a dodal: "Jsem za to rád. Ona je uvolněná, nemá co ztratit a jezdí skvěle."

Frühauf čekal, že se Neumannová prosadí i dnes, ve třetím závodě po návratu do bílé stopy po porodu. Ten je zatím nadmíru úspěšný, lyžařka v prvních dvou kláních v Ramsau a Falunu kralovala. Vrásky dělaly trenérovi podmínky - měkký sníh a těžká trať. "Ale jela fantasticky, při její trénovanosti je hodně velký bourák!"

Druhý pětikilometrový okruh, tam se rozhodoval závod. "Druhé pětky jsem se bál. Ztratila tam patnáct dvacet vteřin," citovala agentura trenéra. "Sama říkala, že toho měla plný šrouby a já se ani nedivím."

Reklama