Hlavní obsah

Koukal protáhl prezidenta v esíčkách

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Nejtěžší úseky trati Zlaté lyže v Novém Městě na Moravě si ve společnosti světového šampióna Martina Koukala projel prezident Václav Klaus. Během půlhodinové projížďky zvládli necelé čtyři kilometry. O čem mluvili? "Hlavně o počasí," odtušil Koukal a dodal: "Musel jsem si dávat pozor, abych mluvil slušně..."

Článek

Než se dostali na trať, chvíli to trvalo. Nejdříve se Klaus nemohl nasoukat do vázání, pak zase Koukal čekal na lyže. Nakonec ale vyjeli. "Člověku chvíli trvá, než si na ty strašně úzké lyže zvykne," hlásil pak Klaus, který si potrpí spíše na sjezdovky.

Před cestou do Nového Města prezident sjezdoval na Štrbském Plesu. "Snad tady neupadnu v prvních metrech," doufal a do sněhu se skutečně neporoučel.

Původně měl Klaus vyrazit na běžky s Kateřinou Neumannovou, ale ta po třetím místě v dopoledním závodu Světového poháru dala košem a raději odpočívala před nedělním sprintem. Prezidentovi pouze předala namazané lyže.

"Je to stejný typ, na kterých jsem jela závod, snad jen vedlejší výrobní číslo. Snad jsme se trefili do mázy a doufám, že se vám na tom dobře pojede," popřála mu. "Tyhle jsou kouzelné, ale pro mě až nepatřičné," přebíral je téměř s posvátnou úctou prezident.

Reklama