Hlavní obsah

Záhrobská vyhrála slalom EP

PRAHA

Česká lyžařka Šárka Záhrobská dosáhla na historický triumf, když v prvním ze dvou slalomů Evropského poháru v německém Lenggriesu porazila všechny konkrentky. I řadu těch, které pravidelně figurují v popředí prestižnějšího Světového poháru. Zaznamenala tak vůbec první vítězství v éře samostatné ČR v druhém nejvýznamnějším sjezdařském seriálu.

Foto: REUTERS

Šárka Záhrobská

Článek

"Vedla už po prvním kole, ve druhém pak příčku udržela," liboval si otec a trenér závodnice Petr Záhrobský. Za českou závodnicí se seřadily domácí Bergmannová-Schudererová, momentálně čtvrtá ve slalomovém SP, a Norka Vikenová.

Ještě než Záhrobská oslaví devatenáctiny (11. února), jsou v programu další závody, v nichž si může vylepšit bilanci. V tomto ročníku SP byla nejlépe šestá (Park City), v EP do včerejška druhá (La Plagne). Po Lenggries se jede Světový pohár poblíž českých hranic na německé straně Šumavy v regionu Arber - v sobotu obří slalom, v neděli slalom, silná stránka Záhrobské.

V nejtočivější disciplíně jsou v plánu SP ještě dva závody ve finském středisku Levi a závěrečné finále v Sestriere. "To už by nám nemělo uniknout," vyjádřil se Záhrobský, otec třinácté slalomářky současného pořadí SP.

Reklama