Hlavní obsah

Neumannová špatně namazala, v Oberstdorfu vzdala

OBERSTDORF (Německo)

Česká lyžařka Kateřina Neumannová nedokončila závod Světového poháru v německém Oberstdorfu. Důvodem byly špatně namazané lyže, kvůli čemuž brzy ztratila kontakt s vedoucí špičkou. Skiatlon na 15 kilometrů, z nichž první polovinu absolvovaly běžkyně klasickou a druhou volnou technikou, vyhrála Julia Čepalovová z Ruska.

Foto: internet

Kateřina Neumannová

Článek

Neumannová s trenérem Stanislavem Frühaufem zkusili podobný risk, který v pátek vynesl ke třetímu místu Lukáše Bauera. Vzali lyže s mikrokontaktem, které se nemažou klasickými vosky. "Nevyšlo to, protože jí lyže nestoupaly. Okamžitě ztratila kontakt s čelem a v téhle stíhačce je bezpodmínečně nutné udržet se v předu, pokud chcete uspět," řekl ČTK manažer běžeckého úseku českého lyžařského svazu Čestmír Skrbek.

Neumannová, která v této sezoně vyhrála tři závody, dnes objela v dějišti mistrovství světa klasiků v příštím roce pouze jeden okruh. Nejlepšího výsledku z českých lyžařek dosáhla Kamila Rajdlová, která obsadila 33. místo.

Za Neumannovou do Německa přijel autobus fanoušků, o to víc jí nevydařený závod mrzel. "Jsem kvůli lidem smutná. Cítila jsem se ve formě jako před týdnem," řekla Neumannová. Hned v prvním stoupání ze stadionu musela vyjet ze stopy a jít do stromečku, protože jí lyže podkluzovaly. "Pochopila jsem, že to je průšvih a že se na tom nedá," uvedla olympijská medailistka.

Skiatlon (7,5 km klasicky+7,5 km volně):
1. Čepalovová (Rus.)41:45,2
2. Pedersenová (Nor.)- 5,9
3. Zavjalovová (Rus.)-8,0
4. Ševčenková (Ukr.)-10,4
5. Kurkinová (Rus.)-11,8
6. Muererová-Stemlandová (Nor.)-29,0
7. Valbusaová (It.)-52,1
8. Steiraová (Nor.)-55,2
Průběžné pořadí SP (po 16 závodech):
1. Šmigunová (Est.)830
2. Paruzziová (It.)819
3. Ševčenková (Ukr.)783
4. Künzelová (Něm.)595
5. Björgenová (Nor.)553
6. Pedersenová (Nor.)539
...
9. Neumannová (ČR)389
80. Balatková (ČR)6

Reklama

Související témata: