Hlavní obsah

Janda po dvou měsících bodoval v SP, v Lahti vyhrál Romören

LAHTI

Po sobotním triumfu v soutěži družstev se norští skokané na lyžích na Světovém poháru v Lahti prosadili i v individuálním závodu. Vítězný Björn Einar Romören zaútočil ze čtvrtého místa a z čela sesadil po prvním kole vedoucího krajana Roara Ljökelsöye. Po dvou měsících se dalších bodů v seriálu znovu dočkal i Jakub Janda, neboť skončil sedmadvacátý.

Článek

Páteční kvalifikací v Lahti prošel i Jan Matura a jeho skok dlouhý 98 metrů znamenal konečné 42. místo. Janda čekal na další body ve Světovém poháru od 11. ledna, kdy skokané závodili v Liberci. Mezi třicet finalistů jej posunulo 112,5 metru, ve druhém kole pak ještě metr a půl přidal. V konečném pořadí se však Janda posunul jen o jednu pozici na 27. místo.

Romören na můstku K-116 předvedl vyrovnané skoky 125,5 a 126 metrů. "Měli jsme výborné podmínky, byl to nejlepší závod za celou sezonu," ohlédl se Romören za dosavadním průběhem seriálu, v němž padlo za oběť počasí několik závodů. Jeho vítězství sledovalo v Lahti patnáct tisíc fanoušků.

Spolu s Nory se na stupně vítězů vešel domácí favorit Janne Ahonen, který tři závody před koncem sezony vede Světový pohár o 172 bodů před Ljökelsöyem. Z Lahti se skokané přesunou severně do Kuopia, koncem příštího týdne uzavřou sezonu v Norsku - nejprve v Lillehammeru a poté v Oslu.

Reklama

Související témata: