Hlavní obsah

Lokvenc: Pomohl jsem k záchraně a odcházím

Bitvu s velkým motivačním nábojem obou týmů viděl v sobotu vyprodaný Betzenberg. Domácí 1. FC Kaiserslautern hrál v posledním kole bundesligy o záchranu, hostující Borussia Dortmund potřebovala tři body k cestě do Poháru UEFA. Zápas skončil 1:1, o góly postarali čeští reprezentanti Vratislav Lokvenc a Jan Koller. Prvně jmenovaný komentoval zápas pro deník Právo.

Foto: archiv

Vratislav Lokvenc

Článek

"Byl to ohromný zápas, v němž jsme skvěle začali. Už v 6. minutě jsem dostal centr ke vzdálenější tyči, hlavou jsem míč poslal přes celou branku a vedli jsme. Také v dalších minutách jsme byli lepší, ale střelecké štěstí už nám nepřálo. Dortmund dobře bránil a byl stále nebezpečnější.

Především Honza Koller hodně zlobil naši obranu. Po změně stran byli o něco lepší hosté. Vidina neúčasti v pohárové Evropě je hnala dopředu. My jsme si vypracovali už jen minimum šancí. Sám jsem se do žádné nedostal, ale dvě jsem připravil. Jednu z nich zahodil německý reprezentant Klose. Dvacet minut před koncem vyrovnal Honza Koller.

Dostal ze strany perfektní centr, předskočil našeho obránce a hlavou poslal míč do branky, i když s lehkou tečí brankáře. Zatímco my jsme po utkání jásali, Borussia odjížděla hodně zklamaná, protože se nedostala ani do Poháru UEFA a čeká ji Intertoto cup, tedy delší cesta. Na posledních patnáct minut za ni nastoupil Tomáš Rosický, který je po chřipce.

Kaiserslauternu jsem pomohl k záchraně, ale to je vše, co jsem pro něj mohl udělat. Odcházím do Bochumi, kde si zahraji na podzim právě Pohár UEFA. O tom jsem ale při zápase nepřemýšlel, jestli to mému novému týmu vyjde, soustředil jsem se spíš na výsledky týmů pod námi. S jarem jsem maximálně spokojený, po podzimním půstu jsem dal v bundeslize osm branek, což je velmi solidní. Na Kaiserslautern nebudu určitě vzpomínat ve zlém, i když se mužstvu dařilo střídavě, od Poháru UEFA až k boji o záchranu, byla to moje první zahraniční štace.

V pondělí mě čeká v Praze sraz reprezentace před mistrovstvím Evropy. I když cítím určitou únavu, moc se těším. Určitě ze mne brzy spadne. Zatímco budu s národním týmem a rodina v Česku. Objednaná firma odveze a uskladní věci, které máme dávno sbalené. Přátelé už mi hledají bydlení v Bochumi. Až se vrátím z Portugalska - přál bych si, aby to bylo až v červenci - vybereme nové bydlení, kam nám firma všechno přiveze. Na nové působiště se už také těším."

Reklama

Související témata: