Hlavní obsah

Z Neumannové golfistka nebude

KARLŠTEJN

Golfový areál poblíž Karlštejna si vybrala jako místo oslavy premiérových narozenin své dcery Lucinky Kateřina Neumannová. "Doufám, že lyžování mi půjde lépe než golf," pronesla po absolvování 13 jamek.

Článek

Ani tento neúspěch ji však nemohl zkazit páteční slavnostní den. Malá Lucinka za pomoci své maminky sfoukla osamocenou svíčku na narozeninovém dortu, ochutnala z něj a těšila se z rozličných dárků, které ke svému výročí obdržela - plyšového hada a dalmatina, oblečky i balíky plenek.

Karlštejn nebyl náhodným výběrem čtyřnásobné olympijské medailistky v běhu na lyžích. Právě zde se totiž 12. ledna příštího roku poprvé uskuteční sprint Světového poháru. Organizátoři závodu chtějí tratě postavit co nejvíce na míru českým reprezentantům, a tak návštěvy Neumannové využili ke konzultaci profilu závodu. "Je to dobrý nápad, myslím, že tohle je trend budoucnosti. I když mám obavy, že mé sprinterské roky už skončily," usmívala se jednatřicetiletá lyžařka.

S golfovou holí to nešlo ani Koukalovi

Na přípravě trati se podílel i loňský mistr světa z Val i Fiemme Martin Koukal. "Bude to jedna z nejlepších tratí, které jsem v poslední době viděl," byl přesvědčen lyžař, jenž právě ve sprintu získal v poslední sezóně své jediné medailové umístění ve Světovém poháru - stříbro v Düsseldorfu.

Na greenech však neekceloval ani Koukal. "Zapíchl jsem to na 10. jamce," hlásil lyžař, který sice letos vylezl na osmitisícovku Čo Oju, zúčastnil se mistrovství Evropy v terénním triatlonu, ale s golfem si neporadil. "Na druhé jamce jsem sice zahrál boogey, ale o tom, co bylo předtím a potom bych se raději nezmiňoval," tajil své výsledky pětadvacetiletý Koukal.

Zatím bez reprezentačních smluv

Obě hvězdy se vrátily i k problémům se Svazem lyžařů České republiky. Po obměně vedení nemají Koukal ani Neumannová podepsány reprezentační smlouvy na příští sezónu. "Stále není nic vyřešeno. Od nového předsedy svazu Aleše Vaňka jsem měla, asi na doporučení jeho mediálních poradců, jediný telefonát, kdy mě skutečně pozval na pivo. Zatím k tomu ale nedošlo," popsala Neumannová.

Koukal volil ostřejší slova: "Ve vedení svazu si upevnili místa lidé, kteří mě dlouhodobě podráželi. Hlavní problém je v tom, že svaz nás chce využívat na propagaci svých sponzorů, jenže my už odevzdali svá práva svým agenturám," vysvětlil rodák z Nového Města na Moravě, který se minulý týden vrátil ze Švédska, kde se společně s tamními reprezentanty Fredrikssonem a Larssonem připravoval na kolečkových lyžích.

Reprezentační smlouvy již mají podepsány Kamila Rajdlová a Helena Balatková, která ale po svatbě do nové sezóny vstupuje pod novým příjmením Erbenová.

Reklama

Související témata: