Hlavní obsah

Favorité plní roli, vyrovnaná je jen moravská série

Martin Kézr

První dva díly čtvrtfinále play-off hokejové extraligy naplnily prognózy, tři nejlepší mužstva základní části splnila roli favorita. Pardubice, Slavia i Sparta stoprocentně využily výhody domácího prostředí a jsou v polovině cesty za postupem. Pouze měření sil Třince s Vítkovicemi vyznívá nerozhodně, a tak má série jistotu pátého zápasu.

Foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Slávista Milan Antoš se přetlačuje u mantinelu se sparťanským rivalem Františkem Ptáčkem

Článek

Na ledě se také hodně jiskří, počet vyloučených ani v jednom utkání neklesl pod deset a zvláště dvě prohry Jihočechů na ledě mistra provázelo hodně emocí.

Podle předpokladů zatím o výsledcích rozhodují výkony gólmanů, slávista Málek i sparťan Bříza se už blýskli nulou, pardubický Svoboda má průměr jediné obdržené branky na zápas. Zklamáním jsou ale nízké návštěvy na obou stadiónech v Praze, naopak druhé pardubické utkání bylo beznadějně vyprodáno.

Nyní se čtvrtfinálové série poprvé stěhují a na pokračování hokejových bitev se už těší diváci ve Znojmě, Vsetíně, Českých Budějovicích a v Ostravě. Zatímco domácí půjdou do zápasů vesměs s touhou ještě zdramatizovat boj o semifinále, tři dosud neporažené celky mohou teoreticky už v pondělí na ledě soupeře slavit postup.

Reklama